АктуалноГрадътНовини

Полицаи и пожарникари поискаха достойно заплащане на протест (СНИМКИ и ВИДЕО)

30% ръст на заплатите заради тежките условия на труд на първа линия в борбата с пандемията поискаха служителите на МВР

Пловдивски полицаи и огнеборци – всички те служители на МВР – поискаха увеличение на заплатите на мълчалив протест пред сградата на ОД на МВР Пловдив тази вечер. Десетки служители на реда и пожарната безопасност се събраха с плакати и призиви за достойно заплащане и условия на труд. Акцията е част от серия подобни действия в цялата страна.

Искаме достойно заплащане – 30% увеличение на заплатите и диалог с министерството. Ние сме на първа линия, работим в условията на пандемия най-активно, а заплащането е изключително ниско, коментираха протестиращите. Има проблем и с текучеството на кадри. Много хора се пенсионират, а няма нови желаещи да се присъединят към системата на МВР.

Красен Властанов от пожарната служба заяви, че служителите на МВР нямат увеличение на заплатите или ковид-добавки. Ако не се проведе диалог с министерството сме готови за национален протест през ноември, коментира още огнеборецът.

Полицай Янчев от едно от управленията в града и синдикалист коментира, че през тази година полицията е свършила значителна работа и трябва да получат по-голямо увеличение, спрямо останалите държавни служители. Голяма част от хората, които изнесоха работата на първа линия са получили еднократни награди – тези, които са се занимавали с контрола на карантината и спазването на мерките, но е било единично и само това, добави още Янчев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина