Звучен шамар за общината и митрополията от Върховния административен съд

Актуално Градът Забравеният град Новини Под ножа Разследване Темида

ВАС окончателно отмени предварителното изпълнение на ПУП за параклиса на Джамбаз тепе

Според Темида разпореждането на Общината е незаконосъобразно и нецелесъобразно. Кметството е осъдено за разноските на две инстанции

Община Пловдив и Пловдивска митрополия отнесоха звучен шамар. Върховния административен съд окончателно отмени предварителното изпълнение на ПУП за параклиса на Джамбаз тепе. С това Темида заяви на администрацията и на църквата, че правилата и процедурите важат и са еднакви за всички.

Определението от ВАС е от вчера и с него върховните съдии оставят в сила Определение N 1401/27.08.2020г. по адм.дело N 2119/2020г., с което е отменено разпореждането за предварително изпълнение на заповедта на кмета, с която е одобрен ПУП-ПРЗ и РУП за изграждане на параклис от църквата “Св.Марина”- Пловдив.

Според определението на Пловдивския административен съд, потвърдено от Върховния, разпореждането на кмета за промяна на плана за регулация и застрояване на имота на Джамбаз тепе, където пловдивският митрополит Николай планира да построи нов храм, е незаконосъобразно и нецелесъобразно.

Освен отмяната на предварителното изпълнение, общината е осъдена да плати съдебните разноски по делото на двете инстанции.

Заповедта на кмета е обжалвана от заинтересовани лица, тъй като освен храм се предвижда и строителство на калкан със съседен имот на двуетажна сграда.

 

 

Споделете ни във:

4 коментара за “Звучен шамар за общината и митрополията от Върховния административен съд

 1. Камарата на Архитектите в България КАБ следва да преразгледа ПРОФЕСИОНАЛНАТА ПРАВОСПОСОБНОСТ на заемащия Без Конкурс (вж. лъжите https://podtepeto.com/aktualno/konkursnoto-nachalo-v-obsthina-plovdiv-e-fakt/ ) парашутист послушник Главен “Архитект” и ако не го лиши напълно, то да ограничи до степен …селски плевни.
  Едвали Прокуратурата ще се събуди от престъпленията на фанатични идеолози; но Колегията може да въведе разум и равновесие и компетентност.

 2. Върху МОЗАЙКИ ОТ ДВОРЦОВА КЛАСА “…на Джамбаз тепе, където пловдивският митрополит Николай планира да построи нов храм, е незаконосъобразно и нецелесъобразно….” Планът не предвижда ЗАСТРОЙКА С ИДЕОЛОГИИ и Альоши.
  Точка.
  Град се строи от ГРАДОУСТРОЙСТВО, от План.
  Не от щения на налудния фанатичен АЯТОЛЛАХ със злия поглед, с ролекс, лимузини, архонтЦи и биячи джихадисти.
  ПОСЛУШНИК ГладАрх, който е ПОСЛУШНИК на ПОСЛУШНИКА КлЕТ (без да се е явил на конкурс пред Колегията!), който пък е ПОСЛУШНИК на БоБоТРИ / ЧЕТИРИ, който пък е ПОСЛУШНИК на МУТРО’ПОЛИТ’ика и се опитва да пробута “конституция” като за НАЦИЯ ОТ ПОСЛУШНИЦИ
  =следва да бъде разследван, съден, затворен и да излежи престъплението да ЗАСТРОЯВА ТЕПЕТА.
  МУТРИТЕ – ВЪ***?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.