НовиниПод небето

Почти 500 000 души вече са мобилизирани в Русия

Изчисляват броя им на база „сватба преди мобилизация“

Руският президент Владимир Путин и Кремъл уверяват, че на фронта в Украйна ще бъдат изпратени не повече от 300 000 души, или „1% от мобилизационните ресурси“.

Изчисленията на база брак преди мобилизация обаче показват, че в цялата страна повиквателна са получили най-малко 492 000 мъже, съобщава OFFNews. Най-висок е делът им в Източна Русия, а най-нисък – в Москва.

Ако покаже призовка, човек не трябва да чака един месец и може да се ожени още в деня на подаване на молбата. Като се знае броят на „мобилизираните“ бракове и броят на двойките, живеещи без обвързване в региона, може да се изчисли процентът на мобилизация.

Нарастването на броя на сватбите на фона на мобилизацията е ясно видимо в Бурятия, където службата по вписванията всеки ден публикува статистически данни за изминалото денонощие. Този регион е лидер по брой на сключените бракове: от 1 до 21 септември бюрата по вписванията в Бурятия са регистрирали средно по 83 сватби на седмица, а от началото на мобилизацията – 662.

Тези, които са решили да сключат брак след процеса на мобилизация, „за всеки случай“ или преди да заминат за чужбина, все още не са включени в статистиката – такива бракове по правило се сключват и трябва да се изчака поне месец след подаване на заявлението.

Снимка: Медиазона

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина