ГрадътИзпод тепетоНовини

Маратон Пловдив с близо 1000 състезатели от 18 държави

Емблематичният за града „Маратон Пловдив“ ще прикове за пореден път вниманието на пловдивчани в неделя, 30 октомври. За разлика от предходните издания на знаковото спортно събитие, през тази година надпреварите ще бъдат две: полумаратон 21К и традиционният Амбелино Кидс рън. Дългата дистанция от 42К ще се проведе през следващата година, тъй като множеството инфраструктурни проекти, реализиращи се на територията на града през настоящата календарна година, не позволяват осигуряването на нужното за целта трасе.

Въпреки тази промяна, организаторите от СКЛА Маратон Пловдив са се погрижили доброто настроение за участници и публика да бъде на добре познатото високо ниво в надпреварата. На 30 октомври, неделя, от 9.00 часа на площад „Централен“ ще бъде даден старт на Полумаратон Пловдив, в който участие ще вземат 950 състезатели от 18 различни държави.  

През тази година на локацията СТАРТ/ФИНАЛ ще бъде разположена огромнa expo зона с близо 30 изложители, които ще представят различни услуги и продукти свързани със здравословния и активен начин на живот. За първа година MaxDynamics ще бъде партньор на събитието. Българският бранд ще се погрижи за добрата форма на участниците, като им осигури максимална хидратация и богат витаминен комплекс, който ускорява възстановяването на АТФ в мускулите и елиминирането на свободните радикали, получени в резултат на екстремното физическо натоварване. 

За осигуряване безопасността на участниците, движението на МПС по маршрута на маратона ще бъде затворено в интервала от 09.00 до 12.30 часа. Движението на голяма част от пловдивските улици и булеварди ще бъде ограничено от екипи на МВР-Пловдив и КАТ-Пловдив, които ще следят за безопасността по време на състезанието.  

Ето какво ще бъде и тазгодишното трасе на Полумаратон Пловдив:

Старт: Площад Централен/Ст. Стамболов-ул. Княз Александър I-ул. Константин Стоилов- ул. Криволак- ул. Съборна (до Хисар Капия)-ул. Цанко Лавренов- ул. Цар Иван Шишман- площад Житен пазар- бул. 6-ти септември- ЦБО III-бул Христо Ботев-бул Санкт Петербург- алея 8, парк Лаута-ул.Георги Данчов- ул.Съединение- бул. Освобождение-ул.Цар Симеон-ул.Ягодовско шосе-бул.Цариградско шосе-бул.6-ти септември-през ул.Владея към бул. Марица юг- ул.Висла-ул.Райко Даскалов-ул. Опълченска-ул.Никола Палаузов-ул.Софроний Врачански-ул.Свети Климент-ул.Хр.Г.Данов-ул.Княз Александър I.

За участие в Полумаратон Пловдив е необходимо желаещите да са навършили 16 години, а тези, които все още не са навършили тази възраст ще бъдат допускани до участие единствено с пълнолетен придружител по време на цялото бягане.

Ден по-рано, на 29 октомври, събота, от 10.00 часа ще започне и надпреварата при малчуганите. Както и в предишни години, програмата на маратона включва бягане за деца от 6 до 13 години, което ще се състои в деня преди старта на маратона. Те ще направят две обиколки в Цар Симеоновата градина, по предварително маркирано трасе, и ще завършат на пл. „Централен“, където ще ги очаква вкусно парче торта. Те могат да бягат самостоятелно или придружавани от по-големи братя, сестри, роднини или родители.

Отново в събота, от 09.00 до 18.00 часа, в специално изградената за събитието Експо зона, в която ще представят своите продукти и услуги 27 изложители, ще бъдат раздавани и номерата за участие в Полумаратон Пловдив.

Още за събитието можете да научите от официалната интернет страница, както и в социалните мрежи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина