Пловдивчани от Младежка не искат концесия на улицата

Актуално Градът Новини
ремонта на Младежка

Протестиращи искат зеленина и детски площадки, а не сергии и “Водолаза”

Георги Стаменов обеща през април да внесат предложение концесията да отпадне

Около 50 пловдивчани се събраха на протест днес срещу планираната концесия за пазар на улица “Младежка”. Общината планираше да премахне досега известните сергии и да ги замести със зелени площи и детски площадки, което е и желанието на хората, които се събраха на протест днес. На последната сесия на Общинския съвет стана ясно, че се планира концесия в частта към обръщалото, за да се организират фермерски базари.

Според гражданите в района се предвижда и застрояване, което също беше част от причините за недоволство на протестиращите. Те  бяха разпечатали и листовки с позициите си.

На протеста присъства кметът на район “Централен” Георги Стаменов. Пред него те заявиха, че са против легендарната кръчма “Водолаза”.  Той препоръча на гражданите да съберат официална подписка, която да се внесе в район “Централен”. Самият Стаменов заяви, че на първата сесия през месец април ще се внесе предложение плановете за концесия да отпаднат.

Споделете ни във:

13 коментара за “Пловдивчани от Младежка не искат концесия на улицата

 1. Обявихме се против решението на общински съвет за НОВА концесия на улицата. В момента концесия НЯМА, както знаете общината, след много и дълги дела разтрогна предната такава с Райфъла, и в момента тя (общината) стопанисва пазара. Не мога да разбера хората които не ни подкрепят. Нова концесия също може да значи затриване на пазара – ако концесионерът реши че ще прави казино или медицински център например. От зарзават едва ли се печели много. Има идея за цялостна реконструкция на улицата с обособен модерен пазар на подходящо място в зоната (по предложение на настоящия районен кмет). Водолазът не знам изобщо защо го коментираме…

 2. Водолаза е свърталище на безработни и пиянки . Ракията е 0.35 .каква е та и ракия ,че вече четерима си отидоха както си пийват . За миризмата и цацата трудно ще го опише и самия Шекспир . На пазара 95% са търговци . Стоката е от борсата в Първенец . Съвсем на близо има още един пазар на паркинга на стадиона . Четвъртък пазара не е също далеч . Хубавое да стани алея за расходка . Има много магазинчета . Квартала е застарял и няма бизнес .

 3. Само не разбрах, къде ги видяхте тези 50 човека! Защото аз с кучетата и полицаите не ги изкарвам повече от 20. По тази логика ги пишете 500 човека се събраха! Смешници…
  П.П.
  От тези на снимката, половината са довиждане. Искате ли да видим колко хора ще се съберат в подкрепа на Пазара и Водолаза. Със сигурност ще са поне 50 пъти повече от тези 4 човека,3 деца, 8 пенсионера, 1 полицай, 2 кучета и 3-ма кибика!!! Това ли е квартала? Това ли са хората които да определят бъдещето на Младежка? Ако е така, Горко ни!!!!

  1. И аз бях там, бяхме дори повече от 50 човека. Изобщо не е преувеличено.
   Вие за да давате такива коментари, явно не живеете на ул.”Младежка “, а в някоя пресечка и това изобщо не Ви засяга, защото ако 20 години дишате рибешка миризма и ти уринират пред прозореца, друга песен щеше да пееш.

  2. Стига с тази кръчма. Трябва да се махне. Миризмата на риба и виковете вече не се понасят.

 4. За вас може и да не е легендарна, но много хора си я харесват. И това, че са се събрали бабички с боядисани коси пенсионери и безделници които се чудят какво да правят по цял ден. Нищо не означава! На кого пречи пазара и Водолаза е въпроса!? И от къде да си купуваме евтини и хубави зеленчуци? Такива платени коментари са ми най-любими! А хората които ходят в Кауфланд, да си купят зеленчуци които са с 5 стотинки по-евтини от тези на пазара. Но с вкус на гума, да си гледат работата! И не забравяйте, подкрепяйте българските семейства които се издържат с тежка работа, а не чуждестранните фирми!!!

  1. За твое сведения стоката на пазара е същата като в Кауфланд и Лидъл, защото идва от борсата на Първенец. Тези тук търговци не са производители, нито фермери. Хигиената на пазара е под всякаква критика. Ти задавал ли си въпрос, къде търговците, които защитаваш ходят до тоалетна и после с кои ръце пипат стоката, след като на целия пазар няма нито една тоалетна и нито една чешма.??? А Водолаза е едно свърталище на пияници
   и мястото му не е на”Младежка”. Ти ако си му фен, Коцето като си наеме някъде кръчма, можеш да го последваш.

  2. Този пазар съвсем не е евтин. Продавачите не са производители а прекупвачи. Товарят цените и нищо повече. Водолаза да изчезне

 5. Стига с този водолаз, че станахте за смях. Как може една миризлива тенекия да наричате легендарна кръчма. Това е срам за всеки нормален град.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.