ГласовеМненияНовини

Голф под тепетата – има ли надежда за този проект?

Голфът отдавна се смята за един особен спорт, привличащ доста заможни почитатели. Не трябва да се изненадваме от този факт. Почитателите на голфа в световен мащаб не са толкова, колкото биха били в спортни дисциплини като футбола и крикета, но пък този спорт никога не е претендирал за тях. Не е тайна, че някои пречки като инвестицията за спортната екипировка и самият терен не са никак малки, но веднъж след като се даде зелена светлина, обикновено инвестицията се отплаща, при това в сериозни количества. Причината да се търси решение за Пловдив и отпускането на свободна територия определено ще има позитиви за жителите на града.

Това е спорт за заможните, а на този етап ще забележим, че някои терени се намират на север по родното Черноморие, докато останалите са позиционирани около софийски регион. Позиционирането на такова съоръжение – като това са доста смели думи, защото говорим за озеленяване и поддръжка на един по-сериозен терен – в Централна България може да има доста сериозни ефект и от икономическа гледна точка. През последните години почитателите на голфа, като голяма част идват и от чужбина, дават висока оценка на вече изградените, като добавим културното наследство на региона и този вид забавление, привличането на една по-специфична маса от клиенти определено ще се отрази на икономиката на града.

Разбира се, построяването на територията на Пловдив е вече малко по-сложна задача, но общинарите не са се отказали от идеята да използват терен на съседните общини, като при евентуален успех, развитието на този спорт ще приближи страната ни до провеждането на локални турнири, а защо не и позиционирането ни на европейска почва. Едва ли някой има нужда от представяне на личности като Тайгър Уудс, но интересът към играта никога не е стихвал. Ако обърнем внимание на тенденцията при спортните прогнози, някои оператори като бет365 предлагат и специални опции. Така нареченият голф тракер – вижте тук за повече подробности – е доста приятна опция, с която всеки почитател ще може в реално време да следи представянето на професионалистите.

Опцията позволява да следим къде се намира играчът и неговата топка, колко удара вече е направил, какъв е точковият актив и много други. В случай, че не сте обръщали внимание на правилата, нека им обърнем малко внимание. Голфът се играе на доста сериозна територия и се изисква пространство. Теренът трябва да е разнообразен и колкото се може по-живописен, а играчите трябва да се придвижат от точка А до точка Б, където се намира и поставеното флагче с дупка, в която да бъде вкарана топката – представете си го като една огромна маса за билярд, но само с една топка. За целта се изминават доста сериозни разстояния и професионалистите рядко използват добре познатите електромобили.

Физиката на атлетите също е впечатляваща и средната скорост на всеки удар е между 120-150 км/ч, докато някои професионалисти минават спокойно и скорост от 200 км/ч. Позитивите, освен дълги разходки в природата, са и възможността на всеки човек да откара време на открито, да се наслади на околната красота и да се отдели от натоварващото ежедневие, а точно това е рецепта, която привлича почитателите. Следователно при евентуален успех и решение, пловдивчани могат да се превърнат в една добра голф столица, привличащи някои от най-заможните туристи в света. Едва ли някой би останал противник на идеята, особено след като говорим за град с титла „Европейска столица на културата“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Нека не изоставяме ПРОЕКТА ЗА КОННИ НАДБЯГВАНИЯ по Васил Априлов.

    (Къде ги изнамирате такива ГЛАМАВИ „Проектанти“?)

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина