Мирослав Иванов: ПП няма да избяга от отговорност и ще предложат кабитет

Избори 2021 Новини
Кирил Петков

ПП ще направи всичко възможно, за да мине актуализацията на бюджета до края на месеца

 

Късно тази вечер депутатите и министрите на „Продължаваме промяната“ се събраха на извънредна среща в Народното събрание, която продължи час и половина. След края ѝ бе взето решение ПП да вземе мандата и да предложи проектокабинет.

Премиерът в оставка Кирил Петков заяви, че ПП е потвърдила позицията си, че има два пътя след приетия преди няколко часа вот на недоверие. По думите му решенията са: или ПП да намери 121 независими депутати, или да отидат на нови избори.

„Водят ни принципите и основополагащата мотивация България да бъде изкарана от задкулисието.“ – каза Петков.

Вицепремиерът Асен Василев беше лаконичен: „Ние като партия трябва да приемем мандата, мандатът ще го приеме Кирил Петков.“

Председателят на здравната комисия в НС Антон Тонев заяви, че на срещата на върха в Брюксел Петков няма да промени българската позиция за Македония, защото няма такова решение на НС. Той добави, че Никола Минчев е достойна кандидатура за председател на НС, но ПП, БСП и ДБ нямат необходимото мнозинство, за да го преизберат.

Зам.-председателят на парламента Мирослав Иванов каза, че двете проекторешения – на ДПС и ГЕРБ-СДС, за приемане на френското предложение за Северна Македония няма да влязат в зала преди да има становище на парламентарната комисия по външна политика.

Той добави, че към момента новосформираното мнозинство между ГЕРБ-СДС, ДПС, ИТН и „Възраждане“ не са съобщили да имат кандидатури за председател на НС.

Той потвърди, че ПП няма да избяга от отговорност и ще предложат кабитет.

Иванов каза, че ПП ще търси подкрепа за проектокабинета на Петков от всички „народни представители, които имат морал, които могат да гласуват по съвест.“

Мирослав Иванов заяви още, че ПП ще направи всичко възможно, за да мине актуализацията на бюджета до края на месеца, каквато бе и първоначалната заявка на кабинета.

Източник: offnews.bg

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.