БългарияНовини

Малките радости: Ново игрище за минифутбол в Костиево

Ново игрище за минифутбол с изкуствена трева се изгражда в с. Костиево. Кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов, придружен от кмета на селото Георги Калоферов, провери как върви строежа на спортното съоръжение. 

То се намира до кметството в с. Костиево и ще бъде със стандартни размери – 40 на 20 квадратни метра. Планира се игрището да бъде оборудвано с минифутболна врата и обезопасено с 6-метрова ограда с мрежа. 

Предстои да се монтира изкуствено осветление, което ще позволи площадката да се ползва и вечерта. Тя ще е със свободен достъп, а до нея ще бъде построен паркинг за удобство на посетителите.  

„Това е седмото подобно съоръжение в Община „Марица“. Продължаваме традицията да създаваме благоприятни условия за физическа активност и спорт за младите хора в селото“, коментира кметът Димитър Иванов.

Първото игрище на територията на селищната система бе открито в с. Маноле още през миналия мандат, а вече селата Царацово, Калековец, Желязно, Граф Игнатиево и Бенковски, разполагат със спортни площадки с изкуствена трева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина