АктуалноГрадътИзбориНовини

Корнелия Нинова влиза в директна предизборна битка с Бойко Борисов в Пловдив

Корнелия Нинова ще води листата на БСП в Пловдив. Това се реши на проведено днес заседание Изпълнителното бюро на социалистическата партия. То определи списък с водачите на листите за парламентарните избори, които предлага за утвърждаване от Националния съвет. Лидерът на Столетницата ще е първа в листата за 16 РИК, въпреки съпротивата на част от градската организация, която подкрепи Георги Гергов при изключването му от партията.

Под тепетата Нинова влиза в челен сблъсък с Бойко Борисов, който почти сигурно ще заеме първа позиция в листата на ГЕРБ. Битката в Пловдив се очаква да лидерска, тъй като водач на листата на Демократична България вероятно ще е Христо Иванов, каквато заявка даде самият той пред Под тепето.

Втори в листата на БСП ще е настоящият народен представител проф. Иво Христов.

„Най-много номинации има проф. Иво Христов, той е номиниран и за водач на листата от пловдивските социалисти. Корнелия Нинова също има много номинации, в шестте района на града. Номинирани са Георги Търновалийски и Теодора Халачева, досегашни народни представители. Предстои сериозна битка в Пловдив, логично е Нинова да се изправи срещу Борисов, ще е мъжка битка между лидерите на двете най-големи политически партии“, коментира пред Радио Пловдив временно изпълняващият длъжността председател на БСП- Пловдив Димитрина Вакрилова.

Водач на листата в Пловдив-област ще е Манол Генов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина