ЖивотЗабавлениеИмоти в ПловдивНовини

Кои са най-купуваните имоти в Пловдив

Пазарът на имоти в Пловдив е един от най-бързо развиващите се в цялата страна, като често изпреварва столицата по брой нови сделки. Все повече хора са мотивирани да инвестират в супер имоти с цел запазване на спестяванията си или реализиране на допълнителен доход от отдаване под наем. 

Какви са тенденциите на пазара на имоти в Пловдив

Активни сделки и лек ръст на цените се наблюдава в почти всички жилищни райони на Пловдив. Класацията на най-скъпите места за живеене оглавяват “Старият град”, “Младежки хълм” и “Мараша”. На последно място, с най-ниски цени на кв.м., са кварталите “Изгрев”, “Коматево” и “Съдийски”. 

Основните изисквания на търсещите жилище в града под тепетата са добра локация, зелени площи в близост и качествено строителство. Почти двойно по-голям е интересът към новите сгради, в сравнение с тези, строени преди 2000 година. В най-ниския клас попадат така наречените компромисни жилища, които се търсят от хора с ограничен наличен капитал. На другия полюс са луксозните предложения, които предлагат различни екстри, включително собствен парк и общи части с басейн и СПА център.

Имоти Пловдив

Как да търсим изгодни оферти за имоти в Пловдив 

Обикновено проучването започва с разглеждане на онлайн оферти в сайта на агенцията. За да се ориентирате по-бързо и да не губите време, можете да изберете един от следните варианти за по-прецизно търсене:

  • топ оферти – веднага ще попаднете на практични едностайни, двустайни и тристайни апартаменти, които предлагат оригинални решения за цялото семейство, дори с осигурени паркоместа за два автомобила;
  • най-нови – преобладават пловдивски имоти в процес на строителство, които залагат на модерни и енергоспестяващи материали и се издават в степен на завършеност по БДС (Български държавен стандарт);
  • най-разглеждани – тази категория включва къщи и парцели в района на Пловдив, някои от тях разположени в подножието на Родопите, подходящи както за живеене, така и за бизнес;
  • цена – търсенето може да бъде от ниска към висока или обратно, според нагласите и предпочитанията на всеки;
  • Площ – богат избор на различни по площ жилища, част от които са обявени с предварителни продажби и с възможност за индивидуални схеми на плащане.

Значителна част от продажбите на недвижими имоти в Пловдив се извършват с ипотечни кредити. Освен на приемливи лихви по заема, купувачите разчитат и на високите критерии на банковите институции относно продавачите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина