БизнесБългарияКултураНовини

Книгата „Стратегически аспекти на маркетинга“ от Любомир Стойчев вече е издадена

PR-ът на Славчо Атанасов написа книга за маркетинга

Докторът по икономика от ПУ „Паисий Хилендарски“ предоставя монографията си безплатно на маркетолози и студенти

Книгата „Стратегически аспекти на маркетинга“ от д-р Любомир Стойчев излезе от печат под логото на Университетско издателство „Паисий Хилендарски“ и се предоставя безплатно в електронен вариант.

Изследването си поставя за цел да се направят опити за: – Извеждане на някои от стратегическите аспекти на маркетинга; – Анализиране на сходствата и различията между стратегическия и тактическия маркетинг, както и между маркетинговия мениджмънт и стратегическия маркетинг; – Представяне на взаимовръзката стратегическо бизнес планиране – маркетингово планиране; – Разясняване на СТП (STP) процеса, който стои в основата на разработването на „стратегията…, която показва стратегическото маркетингово мислене на компанията“4; – Разработване на модел за информационното обезпечаване на STP процеса; – Систематизиране на избрани маркетингови стратегии според тяхното приложение, етапа от жизнения цикъл на продукта, елемента на маркетинговия микс, за който са приложими; – Разработване и апробиране на концептуален модел за влияние на маркетинговата ориентация, СТП процеса и измерването на маркетинговото представяне върху бизнес пърформанса на производствените предприятия в България.

„Отдавна бях решил целият (макар и малък) тираж да бъде абсолютно безплатен за колеги, приятели, маркетолози, студенти. Не защото книгата е несериозна и не защото съм богаташ. Не искам да обвързвам този труд с каквито и да е пари и той вече е качен за безплатно теглене в ResearchGate. Исках да има хубава българска книжка в тази посока и понеже не вярвам, че има „стратегически маркетинг“ (или го има само при определени условия), нарочно кръстих книгата „Стратегически аспекти на маркетинга““, сподели пред репортер на Под тепето авторът.

Книгата излезе с две корици, едната от които е закачка към познавачите на маркетинга и рок музиката, коментира още д-р Стойчев.

Кой е Любомир Стойчев?

Любомир Стойчев е доктор по икономика и управление във Факултета по икономически и социални науки на ПУ „Паисий Хилендарски“ от 2017 г. Води упражнения и лекции по маркетинг, комуникационна политика, пиар, взаимоотношения с медиите.

Във филиала на университета в Смолян преподава стратегически и индустриален маркетинг.

Авторът е бил редактор, водещ и репортер в БНР – Пловдив, както и експерт по връзки с обществеността и медиите на Община Пловдив и също на инициативата Пловдив – Европейска столица на културата.

Научни интереси: маркетингова комуникация, PR, B2B маркетинг, стратегически маркетинг, масмедии, дигитален маркетинг.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина