ИзбориНовини

Изтичат важни срокове за гласуване на изборите 2 в 1

Във връзка с произвеждането на изборите за народни представители за Народно събрание и изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 09.06.2024г., общинска администрация Пловдив уведомява:

1. В срок до 25.05.2024 г. (събота) избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение и желаят да гласуват в подвижна избирателна кутия могат да заявят желанието си:

 в писмена форма, чрез заявление в деловодството на районната администрация, подписано саморъчно или подадено чрез пълномощник;

 в писмена форма, чрез заявление, подадено на електронна поща [email protected];

 В единния портал за заявяване на електронни услуги, заявявайки услугата: Вписване в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия на адрес – https://egov.bg/…/obshtinski…/unificirani%20uslugi/3303….

2. В срок до 25.05.2024г. (събота) избирател, чийто настоящ и постоянен адрес са в различни населени места може да подаде заявление за гласуване по настоящ адрес

 в районната администрация по настоящия му адрес;

 чрез заявление, подадено на електронен адрес: https://regna.grao.bg;

 В единния портал за заявяване на електронни услуги, заявявайки услугата: Вписване в избирателния списък по настоящ адрес на адрес – [email protected].

3. В срок до 25.05.2024г.(събота) кандидатите за народни представители, членовете на ЦИК, РИК и наблюдатели, регистрирани в ЦИК могат да подадат заявления за издаване на удостоверение за гласуване на друго място

 в писмена форма, чрез заявление в деловодството на районната администрация, подписано саморъчно или подадено чрез пълномощник.

4. Избирател спрямо когото са допуснати непълноти или грешки в избирателния списък в срок до 01.06.2024г. може да подаде до кмета на района заявление за отстраняването им:

 в писмена форма, чрез заявление в деловодството на районната администрация, подписано саморъчно или подадено чрез пълномощник;

 в писмена форма, чрез заявление, подадено на електронна поща [email protected];

На електронен адрес: http://www.grao.bg/elections/ могат да бъдат извършвани справки по ЕГН или адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване.

Районните и общинската администрации в Община Пловдив ще осигурят приемането на заявления от граждани и в празничните и почивни дни – 24.05.2024г. и 25.05.3024г. от 8.30ч. до 17.00ч.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина