БългарияНовиниПод небето

Голяма радост в с. Първенец: Вече имат нов мост

С празничен водосвет, курбан и официална церемония откриха новопостроения мост на пловдивското село Първенец. Лентата прерязаха кметът Павел Михайлов, председателят на Об С “Родопи“ Георги Цанков и кметът на селото Ренета Плевнелиева.

 

Финалът на реализацията на един от най-важните  проекти за община „Родопи“ беше в присъствието на много гости и официални лица, ръководители на държавни институции,  заместник-кметове на общината, кметове на кметства, общински съветници, жители на село Първенец.

Водосвет за здраве отслужи отец Ерм. Той освети новия мост и курбан чорбата, подготвена за жителите, като пожела безаварийно и безпроблемно преминаване през новото пътно съоръжение.

Кметът на общината Павел Михайлов с вълнение припомни, че въпреки трудностите и препятствията, с които се е срещнал при реализиране на проекта, е успял да изпълни ангажимента си към населението да имат нов и здрав мост.

Това е дълго очаквано събитие. Съоръжението разделя селото на две, но  е и основна пътна връзка за жителите на Първенец с останалите населени места в общината. Известният майстор Кольо Фичето е казал „Строя мостове, дето да събират хора“. Построихме този мост, да събираме“, каза кметът Павел Михайлов.

Той пожела на жителите да карат безаварийно и благодари на всички, помогнали за реализацията на този проект.

Строежът на новото мостово съоръжение започна през септември миналата година, когато Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане отпусна 1 милион и 400 хиляди лева за изграждането му.

До построяване на нов мост в Първенец се стигна, след като експлоатационният срок на временно поставения понтонен мост изтече. Конструкцията беше изградена през 2014-а година, след като предишният мост рухна при наводнение.

Източник: община Родопи

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина