Бракониери пребиха горски до яз. Въча – ВИДЕО

Криминале Новини
пребит горски

Инж. Али Чолаков бил нападнат на смрачаване, докато обхождал района край Кричим, след като поискал документи за лова

Бракониери пребиха жестоко горски инспектор. Нападението е станало край Кричим. Държавният служител е бил нападнат, докато е изпълнявал служебните си задължения. Извършителите са двама мъже.

Пострадалият се казва инж. Али Чолаков. Той е бил нападнат на смрачаване близо до яз. „Въча” докато обхождал района. От гората той чул звукова примамка за лов на сръндаци. С колегите му заградили пътя. Разказва, че познава единия от нападателите си. Преди две години горските служители задържали баща му отново за бракониерство. Другият нападател Али виждал за първи път.

„Поисках документ за лова, който извършваха в района. Те нищо не казаха, направо ме сграбчиха, събориха ме на земята и започнаха да ме бият”, разказа пред Нова телевизия пострадалият държавен служител.

Бракониерите го удряли по лицето, душели го и го ритали. Заплашили го, че ще го убият и ще го заровят или ще го хвърлят в язовира и никой нямало да го намери.

Това е второ нападение над инж. Чолаков. Преди две години бракониер заредил ловната си карабина и я насочил срещу него.

Директорът на Държавно ловно стопанство „Тракия“ Огнян Христов разказа, че след нападението видял бракониерите, но не успял да спре автомобила, с който те избягали. Христов не крие, че случаите на агресия в района са зачестили напоследък.

На корицата: инж. Али Чолаков/ Стопкадър Nova tv

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.