БСП за Пловдив в прав текст: Нинова победи Гергов

Актуално Градът Новини Под небето
Иван Петков

Пресцентърът на БСП с откровено съобщение, че моделът „Гергов“ и връзките с ГЕРБ в Пловдив са премахнати окончателно

Без никакви увъртания, от пресцентъра на БСП в Пловдив заявиха, че Корнелия Нинова е победила „пловдивския олигарх“ Георги Гергов. По такъв начин те обявиха избора на Иван Петков – Бебето за градски лидер, за което ви съобщихме по-рано днес. Депутатът и бивш общински съветник под тепетата спечели 119 гласа срещу 17 за Атанас Петков и 1 глас за Таня Балканска.

От червената партия се похвалиха, че Корнелия Нинова е успяла да отвоюва партията от икономическите интереси, свързани с местната и национална власт на ГЕРБ – каквито явно досега е имало. От БСП хвалят лидерката Нинова, че архитект на този модел е бил именно Гергов, но той вече е изцяло няма влияние върху партията с днешния избор. Ето какво още споделят от БСП:

В обръщението си към делегатите преди провеждането на избора, Петков подчерта, че провелият се пълен цикъл отчети и избори в пловдивската организация е положителният резултат, постигнат след дългогодишни опити левицата под тепетата да бъде освободена от икономическите интереси на предишното ръководство. Той заяви, че работата за възстановяване на структурите и активността на партията в града тепърва предстои, но за това ще разчита на своите съмишленици, на които благодари за всеотдайната работа и нестихващия ентусиазъм за възраждане на БСП в Пловдив. “Предстои ни най- трудното – неуморна работа, така че да отвоюваме партията си и да защитим интересите на истинските социалисти”, обобщи Петков.

Делегатите решиха Градският съвет на БСП-Пловдив да се състои от 35 членове, като 25 от тях бяха избрани днес, а 10 влизат по право в партийния орган – това са шестимата председатели на райони, тримата на хоризонтални структури (Младежко обединение, Обединение на жените социалистки и Движение на ветераните) и председателят на Градския съвет.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова преди години поведе битка за отвоюване на организация на БСП от икономически интереси, които я бяха свързали с местната и национална власт на ГЕРБ. Тя успя да изключи от партията дългогодишния председател на пловдивската организация Георги Гергов, който беше архитектът на този модел. Днешният избор е триумф на нейните усилия и жестоките удари, които понесе от страна ГЕРБ и вътрешната опозиция заради разбиването именно на този порочен модел в града под тепетата.

Припомняме, че Градската конференция беше последният форум от кампанията отчети и избори в БСП-Пловдив, като тя бе предхождана от събрания по основни партийни организации и районни структури. И в шестте района на града бяха избрани нови председатели на БСП, както следва: район Централен – Николай Иванов, Източен – Владимир Докторов, Западен – Наум Китанов, Северен – Петър Бояджиев, Южен – Екатерина Делинова и Тракия – Йохан Петков. На днешният форум пловдивската организация свали доверието си от общинските съветници от БСП, които пренебрегнаха партийната воля и смениха името на групата. Те бяха лишени от правото на заемат партийни постове в рамките на една календарна година.

Споделете ни във:

4 thoughts on “БСП за Пловдив в прав текст: Нинова победи Гергов

  1. Бебето става за партиен лидер в Горно Воден, например, ама в Пловдив му идва в повече

  2. Герговото лоби е в общински съвет, където реално БСП все още има някаква функция, а Корнелия на парламентарните избори ще е на 5% максимум.

    Така че БСП изгони БСП от Пловдив и държавата, да не бързат с овациите…

  3. Депутат ,комунис , с пряКУР. Ох на батююю . Епитафия на никога не свършващият преход от 9 милиона до 6 . Ако им разменим местата излиза точно това което правят в Народното Събрание абсолютно всички полюции ,които са вътре. Или е равно на 69. Плякайте се до насита комунисти и мънкипоксове, един ден някой български Пиночетще ви потърси сметка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.