АктуалноГласовеИзбориНовини

Борисов: Премиер си имаме, мисля, че по-добър от мен няма – ВИДЕО

Без редовно правителство ще ни откъснат като котва от Шенген и ще ни оставят като буфер за бежанците. Това прогнозира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на регионален форум с младежката партийна организация днес.

Аз когато видя как изглежда България в очите на другите, как да ви кажа, става ми тъжно… Бяхме първи…, а сега сме рязко назад„, заяви Борисов пред актива.

Румъния не ни е виновна, премиерът на Холандия е прав – в момента границата е разграден двор. Животът го казва – над 75 000 мигранти има в Австрия. Канцлерът казва – откъде дойдоха? А знаете, че те като отидат в центровете там, казват откъде са минали.

Той заяви, че единственият изход от ситуацията е редовно правителство и ГЕРБ има два варианта.

Премиер си имаме, мисля, че по-добър от мен няма. Такова правителство на малцинството надали е най-доброто за стабилност и разбирателство. Още не е узрял политическият ни елит.

Вторият вариант е все пак да излъчим премиер, който да мине… Можещ, знаещ и гарантиращ, че ще ви изведе от кризата – това съм аз. Или друг премиер, който да им даде възможност да не се обвързват с нас така. Той да може да подпише един морален документ с другите партии, с който да излезе пред парламента и да минем зимата. Всичко останало е див популизъм„, заяви Борисов.

Интересно е да се отбележи, че по същото време в ефира на бТВ бившият финансов министър Владислав Горанов повтаряше същата мантра:

„Когато имаш Меси, няма нужда да търсиш Анхел ди Мария„, два пъти подчерта Горанов, използвайки актуална футболна метафора от екрана на телевизорите и допълни, че „Кабинет с премиер Десислава Атанасова най-вероятно няма да видим, ние премиер си имаме и той се казва Бойко Борисов.“

Учудващо, или пък не, депутатът от ГЕРБ-ДСД Любен Дилов-син изрази абсолютно същото убеждение.  Нито един от двамата не каза коя е кандидатурата за министър-председател на партията, която се очаква утре да получи първия мандат за съставяне на правителство.

„Томислав Дончев или Деси Атанасова – всеки от тях би се справил, но когато имаш такъв силен лидер, той трябва да излезе напред“, заяви Горанов.

Бойко Борисов заяви убеждението си пред МГЕРБ, че правителство може да има с първия, втория и третия мандат, но „трябва воля и ясни правила“.

Прогнозата му е, че ако не се състави правителство, последствията ще са непоправими: „нас ще ни откъснат като котва от Шенген и ще ни оставят като буфер за бежанците.“

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина