Новини

Атлантическият съвет състави карта на непремахнатите съветски паметници

Източник: Дневник

Атлантическият съвет на България състави карта с все още надемонтираните съветски паметници на територията на България, които определя като „монументи на позора и националното ни унижение“, които „продължаваме да търпим повече от 30 години след падането на Берлинската стена“.

„В нашите градове и села, къде на по-видимо място, къде по-встрани, тези символи на окупацията присъстват в живота ни. Дали ги игнорираме или не, няма значение. Те са тук сред нас. Все още. Ревностно ги пази руското посолство, с колаборацията на местни власти. Това се прави по заръка на Кремъл, който, фетишизирайки тези символи и налагайки фактически култови ритуали за честване на годишнини, вярва, че ще съхрани во веки веков влиянието си в нашите земи“, пише Атлантическият съвет.

Организацията призовава правителството и кметовете по места да започнат да работят за възможно най-бързото демонтиране на останалите съветски паметници и да ги изпратят в музей.

Картата е интерактивна, към някои обекти са добавени снимки и описания. Инициаторите призовават гражданите да им изпращат снимки, които да допълнят картата.

Междувременно редица социалисти и русофили поднесоха в днешния ден цветя и венци на паметника Альоша. Предварително от БСП съобщиха, че за да не се засичат големи групи от хора, червените ще се качат до върха на Бунарджика на групи по различно време.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Атлантически съвет е като бюро по пропаганда от едно друго време. Колкото повече се навежда народа, толкова по-силно вярва, че е свободен.

  2. Българските политически утайки, част от които се именуват атлантически съвет, съществуват благодарение на победата на Съветската Червена армия …иначе да са станали, ако бидеха оцелели родителите им, най-много ринещи тора под опашките на арийските коне в европейските конюшни на хилядолетния райх…Впрочем сега ринат американските…..

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина