Новини

Южен Централен район с петима кметове в Управителния съвет на Сдружението на общините

Петима кметове на общини от Южен Централен район ще бъдат част от новия Управителен съвет на Националното сдружение на общините в Република България. Това решение бе взето на регионалното делегатско заседание за общините от Южен Централен район, което бе ръководено от председателя на Общински съвет – Пловдив инж. Александър Държиков. Според правилника на Сдружението 58-те общини, включни в обхвата на района, имат право на 5 места в новия Управителен съвет на Сдружението. След провелите се дебати 94-та присъстващи делегати от 50 общини номинираха Георги Мараджиев, кмет на община Стамболийски, Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово, Иво Димов, кмет на община Димитровград, Никола Белешки, кмет на община Панагюрище и Хасан Азис, кмет на община Кърджали. Регионалното събрание предложи кметът на община Сърница Неби Бозов за член на Контролния съвет на НСОРБ. Всички кандидати ще бъдат гласувани на предстоящото Общо събрание на Сдружението в края на февруари.

Като символичен домакин ви приветства с „Добре дошли” в Пловдив. Радвам се, че обучението, организираното от НСОРБ за новоизбрани кметове и общински съветници,  премина при засилен интерес. Надявам се, че получената информация ще подпомогне бъдещата ви работа. Сред нас са колеги, които за пореден мандат спечелиха доверието на гражданите и ще продължат дейността си през следващите четири години. Другите колеги тепърва ще бъдат част от органите на местната власт. Пожелавам на всички успешен мандат и активна работа по решаването на проблемите на жителите във всяка една община, заяви в началото инж. Държикков.

Председателят на Общински съвет-Пловдив обясни подробно процедурните правила, по които ще протече заседанието. След което се пристъпи към дебати и номиниране на кандидатури за членове на УС на НСОРБ, които ще бъдат одобрени от Общото събрание на Сдружението в края на февруари. В края на заседанието зам.-министърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова представи пред делегатите новия подход за прилагане на държавната политика за регионално развитие през новия програмен период.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Безполезни хрантути – лапачи, сега още някой такъв отгоре…нема лошо, балушите дремат и си живеят в кочината, която същите тези хранути не пипат с пръст.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина