Новини

Още днес започва събарянето на незаконните къщи в село Войводиново

Става дума за сградите, които са опасни за живота и здравето както на живеещите в тях, така и на преминаващите

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов издаде заповед с предварително изпълнение за събаряне на  незаконните постройки в ромската махала в село Войводиново. Става дума за сградите, които са опасни за живота и здравето както на живеещите в тях, така и на преминаващите. Бутането на незаконните къщи започва още този следобед, съобщиха от община „Марица”.

Днес министърът на отбраната Каракачанов коментира в столицата, че според него 15 са опасните постройки в махалата в селото, като още утре може да започне тяхното събаряне. За другите незаконни постройки ще се следват други процедури, съставяне на констативни протоколи, връчване на заповеди за събаряне, период на обжалване от 14 дни и събаряне.

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков пък по-рано днес заяви, че спешната проверка е установила 15 опасни постройки. От администрацията на Община Марица, съвместно с ЕВН, Пожарната и Строителен контрол  са издадени 16 констативни протокола за незаконни постройки. По най-бързия начин ще се пристъпи към премахването на  опасните от тях, за останалите ще се изчака 14-дневния срок за обжалване, предвиден от закона от страна на претендиращите право на единствено жилище и обитателите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина