БългарияНовиниПод небето

Националната асоциация за дизайн и реклама връчи наградите „Кристален тетраедър“ на Международната селскостопанска изложба „Агра 2019“

Елегантни щандове съчетават цветове, светлини и форми

Модерната тенденция е да се съчетават  материален, цветови и светлинен климат в хармонична цялост, да се сливат представите за експонат и експозиция

Щандовете на Международната селскостопанска изложба „Агра 2019“ са наистина страхотни – това заяви проф. Сашо Драганов, председател на Националната асоциация за дизайн и реклама, при връчването на наградите от Конкурса за дизайн. Модерната тенденция е да се съчетават  материален, цветови и светлинен климат в хармонична цялост, да се сливат представите за експонат и експозиция, коментира той.
Голямата награда „Кристален тетраедър“ спечели щандът на „Агрополихим“, проектиран от арх. Тодор Василиев от екипа на Международен панаир Пловдив, където се провежда изложбата.

„Проектът превъплъщава в експозицията стила на търговската  марка. Тя е пресъздадена в цялостната пластична композиция на щанда, която е перфектна“, мотивира решението на журито проф. Драганов.
С грамота беше отличена експозицията на „Енко пластикс“, създадена от  инж. Димитър Дулев. Тази фирма често получава награди за дизайн, явно се грижи за визията си, което е много похвално, отбеляза проф. Драганов. Призьор е и експозициите на „Елика елеватор“ с автор на проекта инж. Ивайло Славянов.

Щандовете, които впечатлиха конкурсната комисия със своята визия, се намират в палата 13. Там може да се видят и още много интересни дизайнерски решения, които я превръщат в елегантно пространство на модерната индустрия. Атрактивните композиции са хармоничен фон на демонстрираните иновации, за да подчертаят техния авангарден дух. В Конкурса за дизайн се включиха и участници в изложбите „Винария“ – за лозарство и винарство, и „Фудтех“ – за хранителната индустрия, които също се намират в Панаира.

Сред финалистите е щандът на фирма „Содинал“, който привлича вниманието с нестандартна идея – част от експонатите са разположени под стъклен под.

Призове получиха фамилия опаковки „Гурменица“ на дизайнера Стефан Икога и фамилия опаковки за шоколад „Стела“ с дизайнер GO&BE Concept, Женева.

Голямата награда „Кристален тетраедър“ беше присъдена на фамилия опаковки за шоколадови бонбони с трюфели, разработена от дизайнера Ивайло Иванов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина