Музикален взрив избухна на Античния театър с Фондацията

Нощна смяна

Когато Кирил Маричков е бил пълнолетен Славчо Николов и Дони са били на един месец, шегуваха се един с друг звездите

Паулина Гегова

12-ти септември ще бъде запомнен от пловдивчаните, които прекараха вечерта си на Античния театър, защото това бе вечерта, в която се проведе концерта на "Фондацията". Кирил Маричков, Дони, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански взривиха сцената с песни от 4 поколения. Най-големите хитове на Щурците, Дони и Момчил, Б.Т.Р. и ФСБ бяха изпълнени с изключителна лекота, интерпретация и носталгия по миналото. Нямаше възрастови разграничения. На музиката се радваха от малки до големи. Публиката постоянно пя заедно с изпълнителите, които като че не са остарели дори с година. 

Още в началото на концерта, Кирил Маричков поздрави зрителите и отбеляза, че в публиката е единственият политик, за когото е гласувал правилно – Петър Стоянов, който по-рано през деня имаше среща с читатели в книжарница Хермес. Но поздравителните анонси бяха най-малката част от шоуто. На първо и най-главно място стоеше музиката. Професионалистите свириха на китари, синтезатори, а Иван Лечев бе майстор с електрическата цигулка. Поп, рок и кънтри се смесваха едно след друго. Удоволствието, с което певците пяха песните на останалите банди беше впечатляващо. Личеше си, че го правят с обич и удоволствие. 

Остроумните шеги от страна на звездите бяха често явление. Като се почне от това, че Дони е левичар, но все пак свири правилно на обърнат бас до това, че когато Кирил Маричков е бил пълнолетен Славчо Николов и Дони са били на един месец. Музикантите наистина бяха забавни и знаеха как да вдигнат публиката. Солото на барабани на Венко Поромански беше на много добро ниво и показа защо е признат за един от най-добрите барабанисти в страната. 

Може би един от най-запомнящите се моменти бе когато дойде време за "Кълна се". Тогава всички извадиха телефони или запалки и просто така, за миг седалките засветиха. Маричков отдели време да обясни, че филмът "Вчера", към който е песента е заснет в пловдивската Английска гимназия, което накара хората да се чувстват някак си горди. 

Цялата статия и снимки от концерта може да видите на КАПАНА.БГ

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.