БългарияМоят стилНовиниПод сурдинка

Мода за плажа

Горещото време е при нас, което означава, че ако сме късметлии ни очакват морета и басейни. Независимо дали ще посетите слънчевия бряг само веднъж в месеца, или имате възможност за ежеседмични бягства до плажа, да сте в час с модните трендове абсолютно задължително.

Вече подготвихме за вас подробна статия, посветена на тенденциите в банските костюми през 2020, но понякога се нуждаем и от нещо повече, за да изглеждаме невероятно. Все пак никоя уважаваща себе си фешъниста няма да припари на пясъка без преди това предварително да е напълнила чантата си с всички най-актуални артикули през този сезон. А какво включва нашият задължителен списък, може да разберете в редовете по-долу:

Кърпа за плаж

Тя е аксесоар, който като че ли остава малко недооценен. Но помислете колко неприятно би било да прекарате един ден на плажа без нея. Пясъкът ще попадне на места, за които не сте знаели, че съществуват, а когато се опитате да го измиете във водата, трябва да престоите 20 минути, капейки, преди да можете да седнете отново някъде.

Може да ви бъде полезна и на басейна, особено ако не желаете да ползвате тези, които предлагат от хотелите. Дори и да ползвате шезлонги с шалтета, препоръчваме винаги отгоре да поставяте и собствената си кърпа.

С всички тези приложения плажната кърпа си се превръща в артикул, който има голям потенциал да ни направи по-различни на плажа и да се превърне в част от визията ни. На пазара има огромно разнообразие от форми, цветове, текстури и детайли. Насоките ни тук са следните:

Ако я избирате от модна гледна точка, нека да пасва на банските ви костюми;

Обръщайте внимание на материята. По-плътните платове обикновено попиват по-добре и не предизвикват запарване;

Кръглите форми, които бяха популярни през последното лято, са ефектни, но не са толкова удобни;

Детайлите като къдрички и реснички събират допълнително пясък.

Слънчеви очила

 И не може да не признаем, че през слънчевите горещи дни очилата са неизменна част от тоалета ни. Така е и на плажа, когато те предпазват не само от вредните UV лъчи, но и се превръщат в истинско модно изявление.

Едни от най-актуалните модели този сезон са:

Авиаторските, които отново имат своя звезден миг, въпреки че са от този вид, който никога не излиза съвсем от мода;

Като от Матрицата – те са с черни продълговати стъкла и винаги придават един по-агресивен вид на носещия ги;

„Бабешките“ – с големи и дебели рамки;

Със странички широки рамки.

Като цяло, фокусът пада в голяма степен върху рамките и колкото по-ефектни са те, толкова по-модерна ще е дамата, която ги носи.

Не забравяйте да прикачите към тях и морски аксесоар под формата на връв с мидени черупки или рапанчета.

Плажно облекло

И тук нямаме предвид банските костюми, а онези наметала, пареота, плетени рокли, ефирни поли и ленени ризи, които могат за минути да ви заведат от плажа до бара. Те са абсолютно тренди и изобщо не си помисляйте просто да сложите някаква тениска върху банския и така да притичате за следобедния си коктейл. Цветовете са пъстри, понякога в комплект с другото ви плажно облекло, а материите полупрозрачни и прохладни.

В последно време абсолютен хит са дългите ризи, а вечно актуален десен – синьо-бялото райе. Подберете такава в по-голям номер или с оувърсайз кройка. Белият цвят пък е абсолютна класика и много си подхожда със сламени детайли по шапка и чанта.

Джапанки/чехли

Колкото и да обожаваме кецовете си, през лятото и на плажа, най-удобно е да заложим на отворени обувки. Напоследък моделите през пръсти леко губят позиции и в момента по-актуални са чехлите. Ако желаете да сте стилна, спрете се на нещо с лека платформа, която визуално да издължи краката ви. За всички, които обичат удобството пък, са по-небрежните варианти. Те отново са в най-различни модификации и въпрос на предпочитания е дали ще заложите на закачлив десен с фламинго и палми например, или ще се спрете на морски мотиви.

Плажната чанта

Тя е колкото се може по-голяма, удобна, пълна с всевъзможни несесери и задължителна, за да може да вземем със себе си слънцезащитната козметика, книга за четене, кърпата си за плаж и пр. принадлежности, които всички носим. Най-удобни са моделите с трапецовидна форма и къси дръжки. Сламените са си винаги на мода, така че никога няма да сбъркате, ако заложите на такава. При тези от плат понякога има вероятност от обезцветяване поради излагането на слънцето, а и много по-лесно замърсяване.

Шапката

Тя предпазва не само кожата и косата ни от слънцето, но и ни помага да се скрием от любопитни погледи. А този сезон има стилна шапка за всяка дама. Може да избирате измежду спортните bucket модели, бейзболните шапки с козирки и класическите сламени федори. Колкото е по-голяма периферията, толкова по-добре ще сте защитени, а и ще изглеждате по-шик.

А сега остава бързо да се впуснете в шопинг приключение из Mall Plovdiv и да си набавите всичко необходимо, за да сте подготвени за идния морски уикенд!

Източник: MallPlovdiv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина