КултураНовини

Южната тераса на Дома на културата се превърна в сцена за френски шансони

В първата вечер на фестивала „Златен ключ” – Пловдив 2020 пяха лауреати от предишни години, млади певци от „Арт Войс Център“ и звездния дует от Франция Jessandwest – близнаците Джес и Усли

XVII-тото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” – Пловдив 2020 стартира снощи. Поради противоепидемичната обстановка, събитието тази година се провежда на южната тераса на ДК „Борис Христов”.

То бе открито от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който приветства участниците и гостите и от името на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Панов благодари на Алианс Франсез България, на основателя на фестивала г-н Бернар Руо, на Теофана Брадинска за всичко, което правят за промотирането на Пловдив във Франция и по света.

В духа на създадената традиция, водещи на първия концерт бяха Теофана Брадинска, директор на Алианс Франсез в Пловдив и Владислав Севов. „Всяко зло за добро“- така определи ситуацията Фани Брадинска, която сподели, че традиционните дати на фестивала се преместиха, но така пък той ще съвпадне с  Националния празник на  Франция, когато е втората вечер от „Златен ключ“.

Галерия от първата вечер и още за фестивала вижте в Капана.бг.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина