КултураНовини

Събуждането на предприемаческо мислене в училище получава силна партньорска подкрепа

Инициативата на GEM България „Предприемачи в клас“ се реализира благодарение на специализираните услуги на своите партньори

Инициативата „Предприемачи в клас“  на Сдружение Глобален предприемачески мониторинг България (GEM), която стартира с началото на учебната година, обединява усилия заедно със своите специализирани партньори, за да повиши ефикасността и ефективността на проекта.

Инициативата „Предприемачи в клас“ се реализира от Сдружение “Глобален предприемачески мониторинг България” (GEM) с финансовата подкрепа на Фондация “Америка за България” и е насочена към развиване на предприемаческото мислене сред младото поколение в училище.

Проектът „Предприемачи в клас“ е създаден като допълваща инициатива във връзка с гласувания през 2016 г. Закон за предучилищното и училищното образование, с който се въвежда предметът „Предприемачество“. Министерство на образованието и науката подкрепя институционално инициативата „Предприемачи в клас“, което има съществено значение за ускоряване на процесите, свързани с формиране на предприемачески нагласи сред учениците. „Официалната подкрепа на МОН е легитимация за нашия проект и шанс повече млади хора да припознаят предприемачеството като свой път в бъдещата си професионална реализация“, заяви Мира Кръстева, социален предприемач и съосновател на GEM България.

„Предприемачи в клас“ предоставя  достъпна онлайн платформа, посредством която учители или директори на училища в страната могат да заявят посещение на предприемачи в свои часове, които да гостува лично или онлайн. Партньорството с предприемаческата организация Power of BG осигурява достъп до успешни, бързо развиващи се и социално отговорни предприемачи от сферата на технологични продукти и услуги, образование, финансови услуги, приложения, медии, хранителни вериги, инструменти за и онлайн магазини и др.

За гарантиране на професионалните взаимоотношения на всички страни в процеса по предоставяне на услугата и осъществяването на дейността по отношение на правното консултиране „Предприемачи в клас“ разчита на своите партньори адвокатите от  VC Law – бутикова фирма, работеща с редица иновативни компании и проекти, свързани с инвестиции, блокчейн и информационни технологии.

Сред партньорите на инициативата са и Superhosting.bg, които я  подкрепят с хостинг услуги, а Thecreativecircle.eu – с дизайн услуги.

„Предприемачи в клас“ е ключ към решаването на множество предизвикателства в образованието и именно затова технологичен партньор на инициативата е „Microsoft Philanthropies“. По този начин сдружението Глобален предприемачески мониторинг България е първата българска неправителствена организация, квалифицирана по донорската им програма.

За „Предприемачи в клас“

„Предприемачи в клас“ е интерактивна платформа, която дава възможност на учители от цялата страна и представители на бизнеса да се свързват и работят заедно в полза на бъдещи млади успешни лидери. Иновативната инициатива на Сдружение Глобален предприемачески мониторинг България предвижда чрез лични истории и последващи дискусии учениците да научат повече за предизвикателствата по пътя към успеха на предприемачите, за необходимите качества и умения за създаването и развиването на успешни начинания.

За GEM България

Глобалният предприемачески мониторинг България е сдружение с нестопанска цел, създадено през 2015 г. като част от авторитетния глобален консорциум – най-голямото проучване на предприемаческа динамика в света към момента. Мисията ни е да бъдем двигател за позитивна промяна в България, като изучаваме предприемаческата екосистема в България, използваме сравнения с бенчмарк държави и комуникираме анализ на данни и препоръки за стейкхолдърите на българската предприемаческа екосистема.

За Фондация „Америка за България“:

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. Фондацията е плод на  успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: www.us4bg.org.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина