КултураНовини

София филм фест се завръща в Пловдив през октомври

След 8 октомври пристигат носителите на Оскар, Златна Палма и Златна Мечка за изминалата година

Любимият кинофестивал София филм фест в Пловдив се завръща с изданието си за 2020 година. Домакин от 8 октомври за пореден път е арт киното LUCKY Дом на киното. Над 30 заглавия от цял свят ще станат част от феста в рамките на повече от две седмици.

След дълго чакане любителите на седмото изкуство ще могат да се насладят на носителя на Оскар за Най-добър филм – корейският „Паразит“. Освен овациите на американската филмова академия, филмът взе и ред други също толкова престижни награди – сред които Златна Палма в Кан’19 и Златен глобус за Най-добър чуждоезичен филм. Социалната драма разказва за семейството на Ки-тек. То е задружно, но всички са безработни, а бъдещето им е несигурно. Синът Ки-ву е препоръчан за добре платена преподавателска работа. Ки-ву трябва да се яви на интервю в къщата на собственика на голяма компютърна фирма, но първата среща на двете семейства ще предизвика неудържима поредица от премеждия. “Паразит“ можем да гледаме на 15 октомври от 18:30 часа.

В Пловдив пристига и носителят на Златна мечка за най-добър филм от фестивала в Берлин 2019 „Синоними“. Копродукцията между Франция, Германия и Израел ни запознава с израелецът Йоав, който заминава за Париж. Той има големи очаквания за живота си във френската стлица, но те не се оправдават напълно. Той е решен незабавно да се отърве от своята националност и да се превърне във французин. Пътят към натурализацията обаче крие неочаквани препятствия, а младата френска двойка, с която Йоав се сприятелява, има странни идеи как да му помогне. Фестивалната прожекция на „Синоними“ в Пловдив е на 19 октомври от 18:30 часа.

Подробности четете в КАПАНА

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина