КултураНовини

ПУ „Паисий Хилендарски“ представя „Светът на предприемача“

Форумът включва разнообразни мероприятия, насочени към възможностите за създаване на предприемаческа култура и умения сред студенти и преподаватели

Форум „Светът на предприемача“ е част от Start-up Academy – платформа към Офиса за технологичен трансфер на ПУ „Паисий Хилендарски“, която цели да подпомага предприемачи при стартиране на техния бизнес проект. Планираните събития започват на 20 април 2022 г и ще продължат до 6 ноември 2022 г.

На 20 април 2022 г. от 16:00 часа в 6 аудитория на Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“ ще се състои първото събитие на тема „Управление на хора, процеси и непредвидени ситуации през призмата на личния опит“. Лектори ще бъдат предприемачът Николай Чочев и д-р Христо Христов – преподавател във висшето училище и предприемач.

На 21 юни 2022 г. със същия начален час ще започне срещата с тема „Развиване на гражданско предприемачество“. Тя ще се води от Вадим Рошманов, който има над 15 години опит в гражданския сектор, като през тези години управлява проекти на обща стойност над 1 милион евро.

Форумът ще завърши на 4 ноември 2022 г, когато ще се проведе университетски конкурс „Най-добър старт-ъп проект на ПУ“. Конкурсът ще включва презентиране на одобрените на първи етап проекти, планирано за 04.11.22г. На 05.11.2022 г. са поканени експерти по предприемачество, дигитален маркетинг, SEOоптимизация и др, които ще проведат спец курсове и ще споделят ценни знания. На 06.11.2022 г ще се проведе официална церемония по награждаване на спечелилите конкурса.

Подробности за лекциите и лекторите вижте в Капана.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина