КултураНовини

Откриването е в петък, часове преди старта на Opera Open 2020

Отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив, Държавна опера Пловдив и Италиански културен институт  имат удоволствието да Ви поканят на откриването на фотоизложба „Орфей“ на 10-ти юли от 18:00 часа на Римски стадион Пловдив.

Изложбата съдържа 24 фотографии от спектакъла „Орфей и Евридика“ от Глук на гениалния режисьор, художник и хореограф Стефано Пода. Събитието бе един от акцентите в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, представено по време на фестивала Opera Open.

Във фотографиите на Александър Богдан Томпсън са събрани емоциите на артистите и невижданата по мащаб и оригиналност сценография, вдъхновена от богатото културно наследство на Траките и земите на Орфей, създадена специално за Античния театър.

Фотографиите ще могат да бъдат свободно разглеждани от пловдивчани и гостите на града до 27-ми юли. Изложбата е инициатива на Италианския културен институт и беше представена първо в София през месец юни, в Пловдив тя се организира със съдействието на отдел „“Култура, археология и културно наследство“ и под патронажа на заместник -кмета Пламен Панов.

Куратор е Нели Раданова.

Още за автора и изложбата може да видите в Капана.бг

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина