ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЗабавлениеКултураНовини

Започва Международният фолклорен фестивал в Пловдив

Международният фолклорен фестивал ще завладее Пловдив със звуци, музика и танци на древната сцена на Античния театър тази седмицата от 29 юли до 2 август. 28-ото издание на проявата стартира днес от 17,30 ч. с дефиле на танцовите трупи – участници по маршрут от „Дом Левски”, по Главната улица до откритата сцена на пл. „Стефан Стамболов”, където с начален час 18.00 ще има кратък концерт.

Официалното откриване на фестивала е на Античния театър с концерт на всички ансамбли от 20 часа с вход свободен.

В 28-ия Международен фолклорен фестивал тази година участват: Ансамбъл за народни танци „Мангилик“, Казахстан, Танцова школа „Джирнас” – Рига, Латвия, Фолклорна група „Хора Маре“, Молдова, Културно общество „Димитриe Котурович“, Белград, Сърбия, Танцов ансамбъл „Балатон“, Унгария, Държавен ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“, Грузия.

Български домакини са Фолклорен ансамбъл „Тракия“ – Пловдив, Представителен ансамбъл „Марица“ при СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пловдив и Представителен ансамбъл „Войводинци“ при НЧ „Виделина-1928″ с. Войводиново.

Във всеки от дните от 17.30 часа ще се състоят дефилета по Главната и кратки концерти пред Общината. На 2 август, отново от 20 часа, е Гала-концертът и церемонията по официалното закриване на събитието.

Всички концерти са с вход свободен, с изключение на този на Държавен ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“ от Грузия на 1 август, който е с билети.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина