КултураНовини

Литературният фестивал Пловдив чете със събития още преди старта

Предварителната програма започва на 17 септември

Предстои любимият литературен фестивал Пловдив чете, който тази година ще се проведе от 28 септември до 4 октомври. В предварителната програма са включени няколко събития, като първото от тях се открива в четвъртък, на 17 септември, от 18.30 часа в Ателие „Веселин Русев“. Това е изложбата „Виж! Изолацията“ –  изложба на част от авторите на Isolated Edition на сп. „Виж” с куратор Весела Ножарова.

В периода на социална изолация, в началото на 2020 г. списание „Виж” събра повече от 70 автори – илюстратори, художници, фотографи, дизайнери, писатели и скулптори, в специален брой наречен Isolated Edition. От тяхната селекция от думи и образи се роди изложба пред юли в галерия Credo Bonum и книга издадена от издателство „Жанет 45“. След големия успех на изложбата в София, и останали още под силното въздействие на този необичаен период от нашия живот, изложбата ще бъде представена и в Пловдив.

В тази втора версия на изложбата ще участват 24 художници, с работи, които са запечатали усещанията на хората в по време на социална изолация, техните реакции: страхове, надежди и житейски размисли. Тяхната работа ще бъде съпътствана и от текстовете на поети и писатели, включени в изданието.

Емоционални рисунки, фотографии, кратки анимации и живописни платна, са само част от медиите, които са избрали авторите. В същото време изложбата отваря врата към живота ни в пост пандемичното време, навеждайки ни на размисли за възможните поуки и неизбежни промени, за бъдещето, което никога не е било по-трудно предсказуемо.

Артисти: Михаела Власева, Десислава Белчева, Мария Наблатанова, София Попйорданова, Весела Карпетрова, Мила Янева – Табакова, Георги Янчев, Мартин Атанасов, Виктория Георгиева – Mouse, Константин Костов, Андреа Попйорданова, Любен Петров – Любе, Алина Обручкова, Калоян Илиев – Кокимото, Еви Карагеоргу, Радостин Найденов, Габриела Илиева, Зоран Мише, Mominoki, Пола Попова, Яел Тайг, Силвия Богоева и Пламен Янков, Деница Бояджиева.

„Виж! Изолацията“
изложба на част от авторите на Isolated Edition на сп. „Виж”
куратор: Весела Ножарова
17 септември – 09 октомври, 2020

Откриване 17 септември от ​18:30 ч.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина