КултураНовини

Какво да не пропускате тази вечер на Пловдив чете

17:00 –  Народна библиотека „Иван Вазов“,ул. „Авксентий Велешки“ 15, конферентна зала, вход откъм Немската читалня.

Народна библиотека „Иван Вазов“ и издателство „Дамян Яков“ представят:

„Малка история на философията“ от Найджъл Уорбъртън и „Светът на Софи. Роман за историята на философията“ от Юстайн Гордер.

Философите са хора, които не са загубили детското умение да се учудват на света. Затова те продължават да задават въпроси и тогава, когато всички смятат, че отговорите са вече дадени.

За книгите ще говори: Дамян Яков

17:30 – Къща Стамболян, ул. „Кирил Нектариев“ № 15

Представяне на книгата „Хиатус“ от Георги Борисов и Анатолий Корольов с участници Георги Борисов и Гергана Димитрова. Със специалното участие на Мак Маринов.

19:00 – Lucky – Дом на киното, ул. „Уилям Гладстон“ № 1

Радослав Бимбалов представя новия си роман „Екстазис“.

ДЕТСКА ПРОГРАМА:

16:30- Работилница „Zen Seeing – Zen Drawing: Виждаме Дзен – Рисуваме Дзен“ с водещ д-р Стефания Димитрова и представяне на книгата „Когато белият жерав разтвори крилете си“. Организатори: Издателство „Алфа-Омега“ и Фондация „Мадара“

18:00 – Потапяне в света на глухите и жестовия език с романа „Честно казано“ от Сара Нович – със специалното участие на представители на РО на глухите – Пловдив.

● Знаете ли, че жестовият език е различен във всяка страна? Искате ли да разберете повече за живота на глухите у нас и по света?

● „Честно казано“ от Сара Нович е една история за приятелство, съзряване, любов и силата на общността, в която ще намерите отговорите на тези и още много въпроси, опознавайки света на глухите. Потопете се в романа заедно с нас!

● По време на събитието ще бъде осигурен превод от и на български жестов език.

● Организатор: Издателство „Лемур“

Цялата програма на Пловдив чете/Plovdiv reads виж тук:

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина