ГрадътЗабавлениеКултураНовини

Хитовият бродуейски мюзикъл FAME идва в Пловдив

СОФИЙСКИ МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР ще представи на 19.06.2024 от 21:00 часа на сцената на Лятно кино “Орфей” в Пловдив бродуейски мюзикъл FAME (СЛАВА), по феноменалния едноименен филм за поп културата от 80-те години на 20 век. 

Историята на FAME връща режисьора Петър Одажиев в дните, когато трите училища по изкуства в Пловдив – музикално, художествено и за сценични кадри се помещават в съседни сгради, в двора на Семинарията.

„По онова време, всички ние, точно както Ник, Серина, Тайрън, Кармен, Шломо и останалите от групата мечтаехме да станем известни. Също като тях бяхме изпълнени с вяра, самочувствие, амбиция и бяхме убедени, че сме призвани да направим велики неща. Но и също като тях не знаехме, че не може да очакваш да получиш нещо, което ти не даваш“, споделя режисьора.

FAME е международна хит сензация, проследяваща живота на младите артисти от известен нюйоркски колеж за сценични изкуства. Кармен (в ролята Катрин Радева), Ник (в ролята Тодор Борисов) , Серина (в ролята Виктория Димова), Тайрън (в ролята Амедео Джунта), Шломо (в ролята  Николай Иванов), Джо (в ролята Димитър Ангелов), Айрис (в ролята Белослава Ангелова), Мейбъл (в ролята Ива Маринова), Гуди (в ролята Георги Георгиев), Грейс (в ролята Виктория Асенова) са изпълнени с вяра, самочувствие, амбиция и мечтаят за слава. Всички те са убедени, че са призвани да направят велики неща, но когато се сблъскват с предизвикателствата на реалността, любовта и приятелството, постепенно откриват, че в живота има много повече от това да си звезда. 

FAME (СЛАВА) е по сценарий на ХОСЕ ФЕРНАНДЕС, музика СТИВ МАРГОШЕС, текстове на песните ЖАК ЛЕВИ и се представя по договор с Music Theatre International, Ню Йорк. Мюзикълът е продукция на екипа, рализирал хитовия мюзикъл “Семейство Адамс”, с режисьор ПЕТЪР ОДАЖИЕВ Petar Odazhiev Хореограф – АМЕДЕО ДЖУНТА Amedeo Giunta Музикален ръководител – ЯНА ДЕЛИРАДЕВА Yana Deliradeva Художник – НИКОЛИНА КОСТОВА Nikolina Kostova Мапинг и визуални ефекти – ПЕТКО ТАНЧЕВ Petko Tanchev Превод на песните – ЦВЕТОМИРА ЦОНЕВА Tsvetomira Tsoneva Превод на диалога – ПЕТЪР ОДАЖИЕВ Petar Odazhiev

Билети – Eventim: https://bit.ly/3RdrORZ  Grabo: https://grabo.bg/miuzikalat-fame-0nbdv

Билети на каса – каса в Дом на културата „Бoрис Христов“ и каса пред община Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина