ГласовеЗабавлениеКултураНовини

АМТИИ организира концерт в чест на Крикор Четинян

Община Пловдив и Академията за музикално танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ ще отбележат 80 – годишнината на големия български хоров диригент Крикор Четинян с тържествен концерт на 30 март 2024г. от 18.00 ч. в концертната зала на АМТИИ.

Крикор Четинян (22.06.1943 – 28.01.2018) е дългогодишен преподавател по дирижиране в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, основател и дългогодишен диригент на Женския камерен хор към академията, изтъкнат педагог, концертирал и завоювал международни отличия в Европа, САЩ, Канада и Япония, ръководил и Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“. Носител на почетния знак на града, на орден „Кирил и Методий“, представял и популяризирал българския фолклор и съвременна музика по целия свят. Високото художествено ниво, което той успява да постигне е връх на изпълнителското майсторство и пример за подражание.

По повод годишнината, БНТ – Пловдив подготвя документален филм за творческия път на Крикор Четинян, части от който ще бъдат излъчени по време на музикалното събитие.

На концерта публиката ще чуе „Малка тържествена меса“ от Джоакино Росини в изпълнение на Вокален ансамбъл „Капела Арте“, под диригентството на Кръстин Настев – ученик на маестро Четинян и солистите Румяна Костова – сопран, Анита Дафинска – мецосопран, Марин Йончев – тенор, Пламен Кумпиков – бас и пианистите Надежда Кузманова и Велислава Карагенова.

Концертът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е с вход свободен!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина