ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътИзпод тепетоКултураНовини

12-годишна пловдивчанка спечели конкурса „Песенна палитра“

12-годишната Иванина Колева от Пловдив спечели Голямата награда на Националния конкурс „Песенна палитра“ в Карлово. Възпитаничката на вокалната школа „Арт Войс Център“ триумфира в Деветото издание на конкурса, организиран от Община Карлово и Сдружение „Арт палитра“ с председател вокалния педагог Анита Илиева – главен инициатор и двигател на събитието от самото начало.

В надпреварата участваха повече от 200 деца от цялата страна. Изпълненията им бяха оценявани от професионално жури в състав: Маргарита Хранова, Хайгашот Агасян, Светослав Лобошки, Асен Митев, Снежана Донева, Нели Андреева, Луиза Карагенова и Генчо Гавазов.

Голямата награда е Сребърна възпоменателна монета „Евлогий и Христо Георгиеви“ – емисия на БНБ. Призът по традиция връчи кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. Лауреатът – Иванина Колева, получи още специална награда от Ротари клуб – Карлово и покана да бъде член на Младежкото жури на Десетото юбилейно издание на конкурса през 2024 година.

„Още от самото си създаване „Песенна палитра“ се превърна в еталон за Национален певчески форум, залагайки на отличната организация, перфектния звук и сцена, голямото и авторитетно жури, топлото отношение и грижа към всяко дете, родител и педагог, куп подаръци от спонсори за всички участници, приятелска и творческа атмосфера! Пожелавам още дълги години да се радваме на този празник на музиката и приятелството“, каза Руми Иванова.

В младежкото жури на конкурса, в което са поканени да участват носителите на Гран При от миналото издание, имаше двама представители на „Арт Войс Център“ – Теодора Патова и победителката в „Като две капки вода“ – Елена Василева.

Освен Голямата награда на конкурса на Иванина Колева, Гран При спечелиха и други таланти на школата – Емилиана Добрева във 2 група, както и група „Магия“ при вокалните формации. Учениците на Руми Иванова завоюваха и две втори места – на Валентина Ванева и Елизабет Кирова, Виктория Пенева се класира трета, а награда на Младежкото жури бе връчена на Стелла Зенкова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина