КултураНовини

Припомняме си „Всички места, които не са тук“ с откриването на изложба-живопис от Николай Балдев

Самостоятелната изложба-живопис „Всички места, които не са тук“ от Николай Балдев ще бъде официално открита тази неделя. Събитието е с начален час 18 часа и ще се състои в Експозиционната зала на Пловдивски културен институт.

„Картините носят автобиографичен повей, емоционални препратки и преживявания от миналото. Те са многословни и трудни за обяснение, но докосващи по различен начин сетивата на зрителя“, споделя творецът за своята предстояща изложба.

Николай Балдев е роден през 1962 година в град Пловдив. Завършва графика във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Работи като художник изпълнител към драматичен театър Пловдив и Студио за анимационни филми. През последните години е преподавател в школа по изобразително изкуство към ЦПЛР ОДК – Пловдив.

Николай Балдев има три самостоятелни изложби и участва в редица общи и национални изложби. Негови картини са собственост на почитатели и колекционери от България, Италия, Дания, Испания, САЩ и Русия. Член на дружеството на пловдивските художници от 1991 година.

Входът за официалното събитие на 21 октомври от 18 часа е свободен!

Изложбата ще бъде на разположение на всички пловдивчани и гости на града до 9 ноември 2018г.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина