КултураНовини

Възпитаници на музикалното училище с благотворителни концерти за събиране на средства за инструменти

От най-малките до най-големите ученици на НУМТИ „Дорбин Петков“ ще покажат своите умения в два концерта в Аулата но 15 и 20 май

Възпитаниците от класовете по ударни инструменти при НУМТИ „Добрин Петков“ – гр. Пловдив организират благотворителен концерт за събиране на средства за закупуване на музикални инструменти, необходими за продължаване на тяхното професионалното обучение и развиване творческите им способности. Учениците от VII-ми до XI-ти клас са подготвили атрактивна програма, която ще представят на концерта в Аулата на НУМТИ „Добрин Петков“ на 20 май от 17:30 часа.

Няколко дни по-рано – на 15-и май от 17:30 часа в същата зала, най-малките инструменталисти /I-ви – IV-ти клас/ ще покажат своите умения в благотворителен концерт за роднини и приятели.

Инициативата за събиране на средства за закупуване на нови музикални инструменти е подкрепена от Държавна опера-Пловдив и НПО „Академия за музикална просвета“, участващи в популяризирането на кампанията сред обществеността. Любимият образ на децата, обаятелният домакин в света на музиката – Госпожа Опера ще бъде водещ на благотворителния концерт на 20ти май. С нейно съдействие ще бъдат събирани средства от всички желаещи да подкрепят на място каузата на учениците.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина