КултураНовини

Виртуозна пианистка ще огласи Малката базилика

Предстои един от ярките акценти в програмата на IX Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“. На 18 октомври в Малката Раннохристиянска базилика знаменитата пианистка Пламена Мангова ще гастролира с клавирен рецитал.

Пред пловдивската публика тя ще представи програма – мечта за почитателите на клавирното изкуство, включваща творби от Брамс, Шопен, Лист и Хинастера.

Пианистката Пламена Мангова печели втора награда на конкурса „Кралица Елизабет“ през 2007 г. Учи пиано при Марина Капацинская в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София и при Дмитрий Башкиров във Висшето училище за музика „Кралица София“ в Мадрид. Тя е лауреат на още престижни международни конкурси в Сантандер, Флоренция и Франция.

Пламена концертира с водещи оркестри като Ротердамската филхармония, Оркестъра на Френското радио, Националния оркестър на Белгия, Европейския младежки камерен оркестър, Филхармонията на БиБиСи, Оркестъра на RAI Торино, Московския симфоничен оркестър „Чайковски“, Английския камерен оркестър, Симфоничния оркестър на БНР, Филхармонията на Люксембург, Оркестъра на Санкт Петербург, Оркестъра на MDR Лайпциг, Симфоничния оркестър на Тайпе, Камерната филхармония на Холандското радио, Токийската филхармония, Оркестъра на фестивала във Вербие.

Форумът е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“,  Община Пловдив,  Министерство на културата. Билети в мрежата на Ивентим.бг, в Билетен център – Пловдив, в „Мюзик център“ на ул. „Отец Паисий“ 3.

Купи билети за ПЛАМЕНА МАНГОВА – КЛАВИРЕН РЕЦИТАЛ, Пловдив ~ Малката Раннохристиянска Базилика

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Хаха чак пък световно-известна….айде бе, никой не я знае, само се рекламира чрез Даниела Ханджиева в България, че е нещо голямо, а и всички чухме колко скучно и еднообразно поднася всяко едно произведение, да не говорим, че доста нечисто свирене.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина