КултураНовини

Артисти с акции с фокус миграцията гостуват в Пловдив

Артистичния екип на проекта „Премълчанотот разказано-пътуваща сцена“, част от Пловдив 2019, се завръща в града с поредица от артистични акции.

В дните 11,12 и 13 октомври ще се проведат събитията „Една снимка милион екрани“ и „HOT SPOTS TOURFORMANCE“.

„Една снимка – Милион екрани“ е инсталация, инспирирана от идеята за вечното пътуване на човека в търсене на по – добър живот. Артистичният екип е вдъхновен и от романа на Ерик Емануел Шмид „Одисей from Багдад“.

Видеоинсталацията дава начало на нова тема за Ненасилие  с акцент емигрантските вълни. Петнадесет артисти ще привлекат потока от минувачи на 11 октомври от 20.00 до 21.00 ч. на пл. Съединение, за да ги провокират да изградят заедно гражданската си позиция по темата. Инсталацията си партнира с инициатива „Щък тук там“, която ще се проведе на същото място в по-ранните часове на деня.

На 12 и 13 октомври предстои „HOT SPOTS TOURFORMANCE“.

Театралната пътуваща акция е във формат симулация на популярната, за всяка европейска столица, Автобусна туристическа обиколка. По време на акцията артистите пътуват заедно с публиката в „Double-decker Bus“, за да надникнат в познатото и видимото, за да разкрият невидимото. Да опознаят Пловдив по един по-различен, артистичен начин.

Артистичният екип се състои от доц. Възкресия Вихърова, чиято е концепцията и режисурата, Констанца Гецова-асистент режисьор, Йохан Вирт-визия, Десислава Бошнакова и П. Начев-текстът, Соломон- инструктор по военни игри, Николай Веречек (Компания KTHA Париж) и 15 млади артисти от програма Театър на Нов български проект.

„Double-decker Bus“ част „HOT SPOTS TOURFORMANCE“ тръгва в дните 12 и 13 октомври в 16.00 ч. От Площада на Дом на културата „Борис Христов“. За всеки от дните в него ще могат да се качат по 40 човека. Вече част от местата са заети от ценители на интересните преживявания. За всички, които искат да се включат все още има възможност, след регистрация на е-майл:[email protected]. Записалите се ще се качат в автобуса с приоритет пред дошлите направо на място.

Всички артистични акции на екипа са с вход свободен.

Артистичната акция е част от Платформа „Артисти за Ненасилие“, стартирала по време на проекта на Нов български университет „Премълчаното разказано – пътуваща сцена“, част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина