Униформени призовават за ходене пеш до Асеновата крепост

Криминале Новини

Първоначално много от водачите посрещнаха с изненада предложението да слязат от автомобилите и да се придвижат пеша, но след като получаха подкрепа от пътуващите с тях, в крайна сметка се включиха в инициативата

Съвместната акция на община Асеновград и РУ – Асеновград изненада изключително позитивно туристите, решили да посетят Асеновата крепост през вчерашния ден. Полицейски и общински служители раздадоха на пешеходци и шофьори за “Деня без автомобили” повече от 190 стикера.

Кампанията бе насочена към водачите на превозни средства, преминаващи в пътния участък към Асеновата крепост.

Съвместната нициатива насърчи ходенето пеш до туристическата атракция, като предложи на приелите това предизвикателство да получат свободен достъп да я разгледат. Първоначално много от водачите посрещнаха с изненада предложението да слязат от автомобилите и да се придвижат пеша, но след като получаха подкрепа от пътуващите с тях, в крайна сметка се включиха в инициативата.

Усмихнати служители и доброволци в кампанията им обясниха, че причините за пешеходен туризъм са достатъчно много, за да го направят: първо, защото е по-здравословно, после – за да пазим от замърсяване околната и въздуха и не на последно място да намалим предпоставките за пътни произшествия в натоварената пешеходна зона.

Възползвайки се от безплатния вход за туристическия обект, стотици асеновградчани и гости на града сред които групи от Шумен, Бургас и дори Сингапур се включиха в похода, слязоха от автобусите, оставиха колите си и изминаха пеша маршрута до крепостта.

И пешеходци, и шофьори посрещнаха с усмивка жеста да получат стикер с благодарност от община Асеновград и полицейските служители от районното управление, че избраха ходенето пеш и поне за ден слязоха от своите автомобили!

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.