Прокуратурата даде на съд кмета на Калояново

Криминале Новини Под ножа Темида

Георги Георгиев застава пред Темида за шофиране под влияние на кокаин, за което бе задържан преди два дни

Районна прокуратура – Пловдив даде на съд кметът на Калояново Георги Георгиев само два дни, след като той бе задържан за шофиране на под влиянието на кокаин. От РП внесоха днес обвинителен акт по бързо производство спрямо 39-годишния Георгиев, привлечен като обвиняем за това, че на 10 ноември е управлявал служебния автомобил на община Калояново, марка „Фиат“, след употреба на наркотични вещества.

От прокуратурата припомнят, че на 10 ноември екип от полицейски служители от РУ – Хисаря и Жандармерията осъществявали контрол по линия на безопасността на движението. Те проверявали автомобили по ул. „Александър Стамболийски“ в село Калояново. Около 15 часа, служителите на МВР подали сигнал със стоп-палка за спиране на лек автомобил, марка „Фиат“, управлявал от Георгиев. След като водачът слязъл, полицейските служители разпознали, че е кмета на община Калояново. Те му поискали документите за проверка, като им направило впечатление неговото поведение. Според свидетелските показания той бил притеснен и ръцете му треперели. На място бил повикан полицейски екип, който да го тества за употреба на алкохол и наркотици с техническо средство.  При направената проба за алкохол тестът е бил отрицателен, а за наркотични вещества е реагирал положително на кокаин. Кметът е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

Разследването по бързото производство е приключило за два дни от извършването на деянието до внасянето в съда на обвинителния акт.  Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Споделете ни във:

1 коментар за “Прокуратурата даде на съд кмета на Калояново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.