неделя, май 22, 2022

Полицаите, шамаросали турския шофьор на ТИР, са с 9 и 18 години стаж

Криминале Новини

МВР: По случая има дисциплинарна проверка, като двамата служители са установени, те са младши инспектори

По случая, станал нарицателен с репликата „Комшу, дай почерпка за кафе и чорба“, при който шофьор на тежкотоварен камион от южната ни съседка Турция получи шамар от пътни полицаи, тече цялостна проверка.

Главната дирекция „Национална полиция“, със заповед на министър Бойко Рашков, започна цялостна проверка на дейността на отдел „Охранителна полиция“ на Областна дирекция на МВР – София (ОДМВР-София), както и на упражнявания контрол от страна на прекия ръководител, във връзка с разпоредена дисциплинарна проверка за действия на полицейски екип от отдела, се казва в съобщение на вътрешното ведомство.

Става дума за 52-годишния турски шофьор на ТИР, който засне как български полицай му удря шамар, след като отказва да даде подкуп на пътя в района на Ихтиман.

По случая има дисциплинарна проверка. Двамата служители са установени, те са младши инспектори, съответно с девет и 18 години стаж в МВР. Осъществени са срещи с тях, на които са запознати със заключенията на комисията и са дали съответните обяснения за извършеното деяние, както пред прекия си ръководител, така и пред състава на проверяващата комисия.

За изясняване на обективната истина, в рамките на проверката е изпратено искане до Дирекция „Консулски отношения“ за осъществяване на контакт с посолството на Турция у нас с цел среща с пострадалия водач. Използвани са и каналите на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ и българския полицейски аташе в Турция.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.