БългарияКриминалеНовини

Мъж застреля бившата си приятелка с ловна пушка

42-годишна жена от пазарджишкото село Симеоновец е била застреляна с ловна пушка от бившия си приятел снощи, съобщава Dir.bg.

Жестокото убийство е извършено около 19.10 часа вчера, като е подаден сигнал на тел. 112. Веднага към мястото са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, но лекарите само са установили смъртта на жената. Тялото й е открито в двора на къщата й. Преки свидетели на стрелбата не е имало.

Извършен е оглед, а районът около цялото село е бил отцепен. При проведените оперативни действия е установено, че извършител на убийството е 39-годишен мъж от същото село, с когото жената е живеела преди известно време на семейни начала.

В издирването му са се включили десетки полицаи и малко по-късно убиецът е заловен в къща в съседното село Семчиново.

Между двете села пък криминалистите открили захвърлена раница, в която имало самоделна гладкоцевна пушка и 4 патрона 12-ти калибър. Оказало се, че оръжието и боеприпасите са незаконно притежавани. Извършителят няма криминални прояви, задържан е за срок от 24 часа в ареста на РУ-Септември. Направени са му тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества, като алкохолната му проба отчела 1.32 промила.

От прокуратурата и МВР уточниха, че до момента на убийството при тях не са постъпвали сигнали за упражнявано домашно насилие спрямо жертвата или нейни близки.

На задържания мъж, който е с чисто криминално минало, ще бъдат повдигнати две обвинения – за умишлено убийство и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Работата по досъдебното производство продължава.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина