Криминално проявен ограби възрастен мъж в Раковски, отмъкна 95 лв., резачка и бутилка уиски

Криминале Новини

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Г.М., на 36 г., за това, че на 23 октомври в Раковски, е отнел сумата от 95 лева, електрическа резачка за рязане на дърва и бутилка уиски от 72-годишен мъж, като е употребил за това сила.

Благодарение на бързата реакция на служителите на РУ – Раковски при ОД на МВР – Пловдив обвиняемият е установен и задържан в рамките на един час след подаването на сигнала в полицията, като са били открити и част от отнетите вещи. Вчера Г.М. е бил привлечен като обвиняем от Районна прокуратура – Пловдив и с постановление на наблюдаващия прокурор задържан за срок от 72 часа.

На 23 октомври, около 21,30 часа, в къщата на 72-годишиня пострадал,  влязъл непознат мъж, който по-късно е установен като извършителя Г.М., криминално проявен. Той прескочил оградата и минал през незаключената врата на дома на пенсионера, който живеел сам. Г.М. влязъл в стаята на възрастния мъж, който бил на леглото, гледал телевизия и четял вестник. Извършителят поискал пари. В момента, в който пострадалият му подал банкнота от 5 лева, Г.М. започнал да дърпа от ръцете му якето, от което пенсионерът извадил парите. Обвиняемият пребъркал връхната дреха и взел от джобовете още 90 лева. След това започнал да претърсва стаята, за да търси други пари и ценности. Докато преобръщал дюшека на леглото, се спънал и паднал, което позволило на пострадалия да избяга от къщата и да потърси помощ в близкия магазин, откъдето подали сигнал в полицията. Междувременно Г.М. взел бутилка уиски, електрически верижен трион и напуснал жилището.

По делото са извършени процесуално-следствени действия. При извършеното разпознаване пострадалият категорично е разпознал нападателя си. Част от вещите са установени. Действията по разследването продължават.  

Днес районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев, зам. – районният прокурор Атанас Илиев – наблюдаващ прокурор и гл. инспектор Пламен Иванов, началник на РУ – Раковски при ОД на МВР Пловдив, посетиха пострадалия възрастен мъж в дома му.

Споделете ни във:

1 коментар за “Криминално проявен ограби възрастен мъж в Раковски, отмъкна 95 лв., резачка и бутилка уиски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.