ГрадътКриминалеНовини

Арестуваха двама, стреляли по кола на АМ Тракия

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми по бързо производство А.К., на 28 г., и Б.Г., на 23 г., за това, че на 18.04.2024 г. в района на автомагистрала „Тракия“, на пътен възел „Цалапица“, обл. Пловдив, в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като по своето съдържание същите се отличават с изключителна дързост, а деянието е било извършено при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Мерцедес“, с чужд регистрационен номер – престъпление по чл. 325 ал.2 вр. ал. 1, вр. чл. 20 ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. А.К. е извършил деянието при управление на моторно превозно средство. 

На 18 април 2024 г. е бил получен сигнал за това, че на автомагистрала „Тракия“ в района на пътен възел „Цалапица“, обл. Пловдив, са били възпроизведени изстрели във въздуха от движещ се лек автомобил, марка „Мерцедес“, с чужда регистрация. Малко по-късно колата е била спряна от полицейски екип в района на гр. Стамболийски, обл. Пловдив. В нея пътували А.К. и Б.Г. При извършена проверка в автомобила са били намерени газов пистолет и 23 патрона за него. Оръжието е законно притежавано от А.К. То е било иззето заедно с патроните. 

Установено е, че автомобилът, който е с десен волан, е бил управляван от А.К. Изстрелите са били възпроизведени с газовия пистолет от двамата мъже през прозорците на колата. Техните действия са били възприети от останалите участници в движението. Няма пострадали хора.

А.К. и Б.Г. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. За престъплението, за което са привлечени като обвиняеми, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до пет години.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина