БългарияВластИзбориНовини

Националният съвет на БСП решава за третия мандат

Националният съвет на БСП решава на заседание днес от 14:00 часа за бъдещите действия във връзка с получения трети мандат за съставяне на правителство, съобщава БТА.

На пленума ще бъде обсъдена позиция на Националния съвет на БСП относно връчения трети проучвателен мандат на „БСП за България“ и произтичащите действия от това. В дневния ред е включена и точка относно организацията на заседанието на 50-ия Конгрес на БСП на 11 и 12 февруари т.г. и приемане на документите за конгреса, ориентировъчната програма и регламент.

На 16 януари президентът Румен Радев връчи на председателя на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова третия (последен) проучвателен мандат за съставяне на правителство.

След като с мандатите на първите две политически сили – ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната“, не беше избрано редовно правителство, според Конституцията държавният глава възлага на следваща парламентарна група по негов избор да посочи кандидат за министър-председател.

На излизане от сградата на президентската институция Нинова обяви, че тази седмица ще свикат Националния съвет на партията, на който ще поискат да им бъде даден мандат да разговарят с всички парламентарно представени партии. Тя каза още, че БСП ще организира лидерска среща, ако се види, че на нея няма съгласие, ще върне мандата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина