ИзбориНовини

Христо Иванов: Пловдив е най-близкият образ до българската мечта

“Пловдив е най-близкият образ, който бихме могли да имаме до българската мечта”, заяви лидерът на “Демократична България” Христо Иванов в интервю за радио Пловдив. Според него градът е показно за това как едно голямо населено място може да се превърне в центъра за развитие.

“Когато обикалям Северна България и виждам градове, които имат потенциал, но тежки демографски и икономически проблеми, никъде не мога да им кажа да си помечтаят, че могат да станат като София. Но когато им кажа, че могат да станат като Пловдив – град, който до преди десетина години също беше без посока, без икономически модел на развитие, но се въздигна и скочи – това им припалва очите”, каза Иванов, който е съпредседател на “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Той добави, че моделът на Пловдив е такъв, че може да работи за цяла България. “Пловдив освен това е град, който е по-голям от България. Той показва как България може да стане по-голямо място, по-добре изглеждащо място. Защото, ако кажеш на някого от чужбина: “Елате в България, за да видите София”, не се получава. Ако кажеш: “Елате, за да видите Пловдив, някак си става химията”. Така че Пловдив наистина е мечта. И ние трябва да я вземем тази мечта и да я превърнем в нещо, което работи не само за Пловдив, но за цяла България”, завърши Иванов.

Известният пловдивчанин Манол Пейков обаче по-критичен към случващото се в Града на тепетата. “За жалост досегашните ни управници, и не само последното правителство, говоря за последните 30 години, работят без визия. Решават се отделни проблеми и в много случаи те вървят обратно на логиката, която бъдещето изисква – вкарват колите в центъра на града, увеличават замърсяването, вместо да го намаляват, вместо да интегрират реката в живота на хората, те я откъсват с магистрали, копаят дълбоки дупки и т.н.”, заяви кандидатът за народен представител от коалицията “Продължаваме промяната – Демократична България”. Той е кандидат от 16 МИР с преференция 107.

“Пловдив има нужда от визия и аз мисля, че това е нещо, което трябва да му бъде дадено. Пловдив е кауза, Пловдив е град със страхотен потенциал, Пловдив е град от бъдещето. Пловдив е пешеход град – това, към което всички в Западна Европа и Америка се стремят. Да свалят хората от колите, да ги направят пешеходци. Пловдив го има като даденост, заради начина, по който се е развивал, и се е строил. Но може да стане и много по-добре”, завърши издателят и активист Манол Пейков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина