Прием с online тест в УХТ на 26 април

Играчки Култура Новини

Отложеният от днес -11 април, първи предварителен изпит в УХТ ще се проведе на 26-и април, благодарение на новите технологии и отлично разработения модул за тестове в Платформата за дистанционно обучение на  университета.

На практика това е първият за УХТ кандидат-студентски изпит, който ще се държи с online тест, но в условията на карантина трябваше да реагираме адекватно и бързо, посочи зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. Христо Спасов. Началото на изпита по Математика е в 9 ч.,  а по Химия и опазване на околната среда в 13 ч., продължителността и на двата е 60 минути. Резултатите от изпита, като брой верни отговори и оценка по шестобалната система,  ще бъдат ясни още същия ден, веднага след  завършване на теста и ще  бъдат видими за самите кандидат-студенти в платформата, в която са попълвали теста.

За всички, които ще се явяват на изпит и искат да се запознаят с техническите условия и начина на провеждане, на сайта на УХТ, бутон „Кандидат-студенти” , ще бъдат качени подробни указания за това. Подробно, с текст и примерни прозорци, ще бъдат последователно разяснени действията, които трябва да бъдат извършени. Освен това, с оглед улеснение на кандидатите да се справят с технически проблеми при провеждането на онлайн изпита, университетът организира пробен изпит на 25 април. Той ще се проведе с аналогични по обем и съдържание тестове по съответните предмети и ще даде възможност на кандидатите да се ориентират в обстановката и протичането на изпита,  коментира зам.-ректорът.

За да участват в сесиите, кандидат-студентите трябва да подадат документи също online до 22 април с оглед на необходимите срокове за обработка на информацията, заплащането на такси  и обратна връзка с кандидатите.  Моята препоръка към тях е най-напред да прочетат внимателно указанията за подаване на заявление, качени на нашия сайт – https://uft-plovdiv.bg/, заяви доц. Спасов.

Той  припомни, че на страницата на университета кандидатите могат да намерят пълната информация, свързана с реда и условията за прием, както и кандидатстудентския справочник, в който са описани всички специалности.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.