ИграчкиНовини

Манол Пейков: Корупцията пробива целия живот, но ние можем да променим това

“Корупцията в България е система на мислене и живот. Но борбата с корупцията не може да се случи за няколко месеца, тя трябва да тръгне отгоре и е свързана с много сериозна съдебна реформа, както и със смяна на хората, които работят в различни държавни агенции. Отново с корупцията е свързана и спекулата с високите цени”. Това заяви в предизборното студио Дарик QUIZ издателят и общественик Манол Пейков – кандидат за народен представител от листата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в Пловдив. Той е 7-ми в листата на коалицията в 16 МИР Пловдив-град.

“Този проблем е много важен, защото пробива през порите на целия живот и постепенно се вгражда на клетъчно ниво”, добави Пейков.

Пейков каза, че главният прокурор не трябва да е безконтролен. Според него прозрачното харчене на публични средства ще бъде възможно, когато начело на държавата застанат истински държавници.

“Имаш законодателна власт, имаш изпълнителна власт, имаш съдебна власт, имаш и четвърта власт – медиите. Когато се слеят тези власти, когато се контролират от онзи, който е на върха, една държава не може да функционира добре”, каза още той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина