АктуалноГрадътЗабавлениеЗелен градИзпод тепетоНовини

„Зимен фестивал Марица“ събира пловдивчани край реката

Зимен фестивал Марица ще се проведе на 17.12.2022г. Фестивалът се организира от гражданските инициатива „Пловдив-град за хората“.

Целта на фестивала е да се събуди кварталният дух и жителите на града да се съберат предпразнично като точката на пресичане за всички е река Марица.

„Топлите напитки и музиката са от нас. От вас – домашните кексове и печива. Нека всеки приготви нещо за хапване, за да споделим помежду си“, приканват организаторите.

Срещата е в събота, 17-ти декември 2022 г., 12:00-16:00 ч. на бул. Марица 140А, пред дървената сцена.

Специален гост на събитието ще бъде екологът Александър Петров, който изследва разпространението на гръбначни животни по река Марица. Той е автор на филма „Река Марица в Пловдив – Оазис на живота“. В 14:00 е началото на неговата беседа, в която той ще разкаже повече за биоразнообразието на река Марица.

„Ще проведем и кратък наблюдателен тур по брега на реката, в който малките природолюбители ще могат да научат повече за местообитанията на гръбначните животни и тяхното опазване. Носете си бинокли“, казват организаторите.

„Деца и възрастни ще имат възможността и отговорността да създадат празнично настроение като украсят дърветата в района. Ще имаме коледна украса, но ще сме благодарни, ако и вие искате да си подготвите такава от вкъщи. Нека всеки донесе по нещо!“, добавят още те.

ПРОГРАМА

12.00-13.00

Пикник край реката- Донеси и сподели любимо коледно хапване

13.00-14.00

Децата украсяват реката- Направи твоето коледно дръвче с любимите украси. Ако можете пригответе от вкъщи декорация и елате да украсите парка до реката

14.00-15.00

Уникалните животни на Марица – Беседа от Александър Петров за биоразнообразието по поречието на река Марица. След беседата Александър ще ни покаже как се наблюдават животни с бинокъл. Ще има няколко бинокъла, но ако вие имате свой донесе го.

15.00-16.00

Нарисувай си река- Творческо ателие с тебешири и фантазия за малки и големи

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина