Живеещи на бул. „Копривщица“ обсъдиха първата от 50 г. мащабна реконструкция в микрорайона с кмета Георги Стаменов

Градът Новини

След края на строителните работи паркоместата пред жилищните сгради ще се увеличат до над 100

Срещата се състоя в двора на районната администрация, а хората останаха доволни

Адмирации и зелена светлина за осъществяването на проекта за мащабна реконструкция в карето между бул. „Копривщица“ и ул. „Прогрес“ получиха кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и екипът му по време на общественото обсъждане, което се проведе в двора на административната сграда на ул. „Христо Г. Данов“ №39.

Георги Стаменов обясни подробно на жителите от четирите блока с номера от 38 до 68 на бул. „Копривщица“, какво включва предстоящият ремонт.

По време на реконструкцията ще се асфалтират междублоковите пространства около жилищните сгради и част от ул. „Прогрес“, ще се подменят тротоарните настилки и бордюрите, ще се сменят осветителните тела с ново енергоспестяващо LED осветление и ще се облагородят зелените площи.

„Ще се работи поетапно, като по време на всеки етап последователно ще се ремонтира пространството пред съответния блок. Така няма да се затваря целият участък и по време на рехабилитацията живеещите ще има къде да паркират. След края на строителните работи паркоместата пред жилищните сгради ще се увеличат до над 100. Ще се ремонтират старите и ще се изградят нови дъждоприемни шахти, за да се осигури по-ефективно отводняване в участъка“, поясни районният кмет.

В отговор на молба на част от живеещите, той отбеляза, че ще бъдат поставени високи бордюри, които да спрат превръщането на зелените площи в паркинг за автомобили. Георги Стаменов изтъкна, че при облагородяването на градинките, ще бъдат премахнати саморасляците и ще се засадят нови растителни видове, а на две от жителките обеща да им бъде предоставен разсад, за да си направят собствени градинки.

Жителите признаха, че зоната има голяма необходимост от ремонт, защото по думите им асфалтът е „дупка  до дупка“ . Те посочиха, че са удовлетворени от отговорите на въпросите си и благодариха на районния кмет, затова че се наема с изпълнението на такъв колосален проект.

„Толкова всеобхватна реконструкция в този микрорайон не се е случвала повече от 50 години. Уверен съм, че след приключването ѝ жителите ще се радват на красива, съвременна  и модерна инфраструктура поне още половин век. Инвестицията е около 260 000 лева. Благодаря на кмета на община Пловдив Здравко Димитров и на зам.-кмета по строителство и инвестиции Пламен Райчев за подкрепата при благоустрояването на вътрешнокварталните улици и площи“,  коментира кметът на „Централен“ Георги Стаменов.

Той допълни, че провеждането на обществено обсъждане за всеки проект в района, е трайна политика още от миналия мандат, като винаги се взема под внимание мнението и позицията на гражданите.

Стартът на строителните работи ще бъде даден в понеделник.

Споделете ни във:

1 коментар за “Живеещи на бул. „Копривщица“ обсъдиха първата от 50 г. мащабна реконструкция в микрорайона с кмета Георги Стаменов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.