АктуалноГрадътЖивотИзпод тепетоНовини

Водолаза – спомените събират

Най-верните почитатели на обществото на Водолаза продължават да се събират на пейките и масите, останали на улица „Младежка“ след затварянето на култовата кръчма.

На вратата на заведението виси табела „Водолаза няма да работи повече!?!?“. Вътре се виждат разкачени климатици и оборудване. На масичката пред входа на заведението някой продължава да оставя цветя, а до вазата стои подхвърлена бележка „Чистим и разрушаваме“ с телефонен номер.

Преминаващи мъже от квартала носталгично хвърлят поглед към сглобяемата конструкция, а тези, които никога няма да се откажат, са поседнали на масите с бутилки от минерална вода, пълни с жълтеникава течност.

Припомняме, че Капитана нееднократно заяви, че няма да разруши бизнеса, който е създавал толкова години и ще чака това да направи Община Пловдив, която го затвори принудително. От друга страна в общинската хазна няма заделени средства за това мероприятие през настоящата година. По всичко личи, че затворената кръчма ще остане на мястото си поне до пролетта на 2023 г. – ако дотогава общинският съвет не гласува бюджет и отдели пари за събарянето ѝ.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина